Esport

9 Pandas – Astralis

9 Pandas – Astralis

Kniven mot strupen och en sista chans att ta sig till majorn i Köpenhamn. Det hade varit ett stort misslyckande för Astralis att missa majorn på hemmaplan med den här femman. 9 Pandas har som dem själva säger ”bara spelat och sovit, ibland sovit för lite” under sista tiden för att ta sig till majorn.

Astralis har vad som krävs, är det bättre laget och ska plocka det här i två raka. 2-0 har sjunkit som en sten så sprider ut risken på respektive karta.

9 Pandas

9 Pandas är inte ett lag som kommer att göra avtryck i en major så för att få mest underhållning så hoppas jag faktiskt på att Astralis vinner den här matchen. Vi ska dock inte ta något ifrån laget utan man har verkligen lagt ner tiden och givit det ett riktigt försök, en fin story om seized & skulle lyckas.

AMKAL, 3DMAX, KOI, SAW och Faze är moståndet för 9 pandas under RMR:en och tar man sig inte vidare direkt under swiss formatet med de här motståndet så förtjänar man inte att spela en major. Nu har förvisso alla förutom 3DMax tagit sig vidare men det är ett gäng tier 2 lag vi pratar om.

När 9 Pandas spelade mot Faze så var det stor skillnad och Astralis är närmare Faze än lag som 3DMax och KOI. Det här kommer att bli ett riktigt test för ryssarna och tittar vi på vad dem har att komma med så ska det inte vara mycket. Man har inte en speciellt bra veto, saknar stjärnor som device och överlag är man ett lag danskarna ska städa undan med enkla 2-0.

Astralis

Man spände musklerna rejält under vintern när man plockade in Jabbi och stavn från Heroic. En övergång som det blev mycket skriverier om och där många hoppats på att spelarna tillsammans med Astralis ska misslyckas. Nu är det stor press på att lösa den här majorplatsen för annars kommer det utan tvekan att bli en hel del diskusioner på sociala medier.

Att förlora mot Spirit är inte något att skämmas över men precis som för 9 Pandas så har man haft ett rätt så bekvämt motstånd. Förlusterna har kommit mot Spirit, Heroic och ENCE, ska man se sig själva som ett av de bästa lagen i världen så ska man inte förlora mot Heroic och ENCE.

Kvalitén och framförallt bredden finns i Astralis för att göra riktigt bra resultat men det verkar inte ha klickat helt. Device måste hitta tillbaka och bli den avgörande faktorn som behövs. BlameF har en bit kvar till formtoppen och ska Astralis spela i Köpenhamn så måste de här två spelarna kliva fram idag.

Speltips: 9 Pandas – Astralis

När vi kollar igenom veton så kommer lagen att plocka bort Vertigo respektive Anubis. Därefter är det fem kartor som Astralis bör vara bättre än 9 Pandas på och som tidigare nämnt tror jag på en 2-0:a. Jag tycker inte bara att Astralis är så pass mycket bättre att man ska vinna med 2-0 utan det bör bli rätt så bekvämt och väljer därför att dela upp risken med hcp spel på respektive karta.

Mina två spel i matchen blir Astralis -2.5 map 1 till oddset 1.66 & Astralis -2.5 map 2 till oddset 1.88 hos Pinnacle

//Emil