Innebandy-SSL-speltips

AIK – Hagunda

AIK – Hagunda

För ett par omgångar sedan mötte man Gävle i en match som betydde att AIK kunde hitta ny energi och lyfta sitt spel såpass bra att man nu ligger på säker mark framför just Hagunda. Tittar vi tillbaka på de senaste 5-6 omgångarna så har AIK spelat riktigt bra för att ligga i botten och en seger här kan i princip betyda nytt kontrakt. 3 Poäng skiljer mellan lagen men AIK är det klart bättre laget här och ska vinna med minst 2 mål.

AIK

När AIK mötte Hagunda i Uppsala så skrev jag ut ett spel på rak AIK seger till 2.45. Man hade hela 5-0 efter första perioden men tappade matchen och förlorade på övertid. Där och då trodde man att AIK och Gävle skulle vara lagen nedanför strecket. Nu möts man igen, AIK är stora favoriter och det med all rätt. Hagunda är iskalla, AIK är bra och nu gör man inte samma misstag som senast.

AIK har börjat få koll på grejerna och det syns att hela truppen har självförtroende och vågar göra saker. Inledningen av säsonger var stel och det kändes som att man inte vågade göra fel. Nu är det full fart i varenda byte och man vill göra sin back och avgöra matcherna. AIK har fått koll på det defensiva spelet och har man den offensiva kraft som AIK har, ja då börjar man ta poäng.

AIK har fortfarande bar tagit 12 poäng denna säsong och 3 vinster efter 60 minuter. Men jag tycker att AIK är närmare lagen ovanför på plats 9-11 än Hagunda och Gävle som just nu är nedanför strecket. Kapten Eriksson är het och jag tror han skjuter kvar AIK i SSL redan under söndagen i en klar seger mot Hagunda.

Hagunda

Ångest är ordet när vi pratar om Hagunda. En riktigt bra säsong ifjol som nykomlingar men nu har energin försvunnit. Hagunda kan inte göra mål eller vinna matcher och 67 mål på 16 matcher gör inte att man tar poäng i världens bästa liga. Det krävs en seger mot AIK i denna match för att säsongen ska leva vidare och jag tycker inte att det finns något som talar för det.

Förra året fanns det flera spelare i Hagunda som kändes spännande men denna säsong är det inte lika många och det finns egentligen bara Felix Abrahamsson som jag vill lyfta fram. Han fortsätter producera framåt i ett iskallt lag och oavsett hur Hagundas säsong 2023/2024 ser ut så tror jag att Felix spelar i SSL. Ett stort problem hos Hagunda är att dem saknar en bra målvakt och möter man AIK som går på mål i varenda byter så kommer det att bli tufft.

Hagunda vet om att man inte alls var lika bra som AIK i det senaste möten men lyckades ändå ta poäng. Nu kommer det vara nerver och det kan sätta käppar i hjulet hos bortalaget. AIK kommer kliva ut och älska läget vilket inte alls gör det lättare och om AIK lyckas starta matchen lika bra som förra gången så kommer Hagunda inte alls orka tillbaka.

Speltips: AIK – Hagunda

Vinna eller försvinna är vad som gäller för Hagunda. Dem kommer inte lyckas och AIK med Åström i spetsen kommer kliva ut och köra all in. AIK har inte bara bättre trupp utan också bättre spel och form. AIK hemma i Solna är bra och man städar av Hagunda utan några bekymmer.

Mitt spel i matchen blir AIK -1.5 till oddset 1.83 hos BET365

//Emil

 

Chatta