Allsvenskan Långtidare

Överodds på kräftgången!

Långtidsmarknaderna finns tillgängliga även under säsongens gång och nu har jag hittat ett utstick ur den högre skolan.

Signa upp på Bet365 och få 1250 spelkrediter!

Läget är prekärt för Uppsalas stolthet, det råder ingen tvekan om den saken. För en vecka sedan sa den självmålande lagkaptenen Marcus Mathisen att han inte är orolig över den svaga positionen i tabellen, antingen är han en gås eller så ljuger han eller så är han egoistisk i väntan på att kontraktet går ut i sommar.

Hur den danske mittbacken mår efter hemmatorsken mot nykomlingen från Halland är höljt i dunkel men nu har det börjat knorras rejält i de blåsvarta leden. Sportchefen Rit-Ola Andersson har sjukskrivit sig, dels för att Marcus Mathisen gör massa självmål och dels för att han ångrar rekryteringen av den gamle lagkamraten Christer Mattiasson.

Klubbchefen Christer Abrahamsson gick under måndagen ut och deklarerade att alla(möjligtvis exklusive lagkaptenen) känner en stor frustration. ”Det är klart att det är allvarligt. Vi måste samla poäng för att fortsätta spela i allsvenskan och varje match vi inte vinner skapar en stress längre fram” fortsatte det blåsvarta högdjuret.

Sirius spåddes inför säsongen landa på en habil placering mellan mittenskiktet och giljotinen. Som vanligt, med andra ord, i upplänningarnas bagage ses slutplaceringarna tia-elva-elva. När nio allsvenska rundor är lagda till handlingarna är Sirius placerade som nästjumbo. Jumbon Varbergs BoIS är en pinne fattigare än Christer Mattiassons kompani, dessa tu trojkor är ensamma om att ännu inte ha hissat segerflagg.

De närmaste lagen ovanför Sirius är AIK och IFK Göteborg, klubbar med större resurser och större dragningskraft inför sommarens transferfönster. Mathisen och Mattiasson kan snacka hur mycket de vill om possession, läckert lir och hedersamma förluster. Det är liksom inga halländska brunkare som huserar i de lärdes stad. Men. Idrott innehåller ett inte obetydligt mått av mental kamp och där ligger Rit-Olas streckgubbar i lä jämfört med alla andra i finrummet.

De blåsvarta skallarna är svarvade av mjukglass, ryggarna har marinerats av Bob – utan bitar, och buggarna viker sig bakåt istället för framåt när det vankas motlägg. Trenden talar emot Sirius, inte för. Ledningar har tappats till torskmåltider i två raka strider på Studan, mot Elfsborg samt Halmstad, däremellan svarade Danne Stensson och company för vårens största bottennapp i Blekinge.

Kvarvarande tre tillställningar innan sommarens uppehåll innehåller BP på Grimsta, Värnamo på Studan samt Blåvitt på Studan. Haffar inte upplänningarna fem-sex pinnar inom detta spann så är risken överhängande att Mattiasson tvingas flytta hem till Knalleland och att oddset på degradering sjunker.

Varberg förtjänar sin jumboplats och kommer högst troligt att lägga rabarber på en biljett till Superettan, Jocke Perssons trollstav har tappat sin magiska kraft. Blåvitt och Gnaget väntar jag lite till med att se som definitiva kandidater till degradering.

Brommapojkarna har ett tvåsiffrigt antal poäng ner till bottenduon, ruggigt imponerande och bör inte knapras ikapp. HBK och Degen ska inkluderas i ekvationen men ser betydligt mer robusta och vuxna ut än Sirius. IFK Värnamo lär husera i den nedre regionen men geniförklarade Hellbergs herrar ska knappast stå i lägre nedflyttningsodds än Mattiassons mjukglasspsyken.

Micke P:s favoritbolag sticker ut på ett iögonfallande vis när det gäller nedflyttningsmarknaden.

Kambi: 1,70 på att Sirius ryker
Betssongruppen: 1,75 på att Sirius ryker
Bet365: 4,00 på att Sirius ryker

Till protokollet skall föras att Bet365 inkluderar eventuellt kval medan övriga exkluderar detsamma, inte obetydligt.

Marknad: Vinnare Allsvenskan
Spel: Att åka ur: Sirius
Odds: 4,00
Bolag: Bet365
Spelstopp: 27 maj 15.00

Signa upp på Bet365 och få 1250 spelkrediter!

Lycka till, 
Greven

Chatta