Argentina – Uruguay

Avstickare till Sydamerika med Uruguay i fokus!

Det här har aldrig tidigare hänt och kanske inte kommer ske igen, men jag kommer reka ett spel i det Sydamerikanska kvalet. Bielsa rockar Uruguay nu för tiden och projektet ser mycket spännande ut!

Argentina

Argentina är regerande VM-mästare och kvalet har inletts på bästa vis. 7-0 säger målskillnaden och full pot på 12 poäng efter 4 matcher. Man ska dock ta med sig att lagen man mött mycket väl kan vara botten fyra i det Sydamerikanska kvalet när allt ska summeras, med viss reservation för att Ecuador lika gärna också kan kvala in. Bolivia, Peru och Paraguay däremot är lag som det ska mycket till om man ska ta sig igenom detta kval som vinnare.

Även om Argentina står på 4-0 efter 4 matcher så har prestationerna inte varit helt bländande. Ett overkligt messi-mål sent mot Peru och flera ganska jämna matcher har avverkats. Man lär ta sig igenom det här kvalet, i synnerhet med den här starten, utan några som helst problem men mot just Uruguay tror jag det kan bli problem. Messi har knappt spelat fotboll på flera månader och många andra nyckelspelare matchas stenhårt i sina klubblag.

Uruguay

Uruguay har i årtionden varit känt för sitt fysiska och ofta väldigt defensivt inriktade spel. Förbundet verkar till slut tröttnat på detta och tillsatt den galnaste av de alla, Bielsa. Argentinaren reser här hem till moderlandet för match och jag vädrar väldigt positiva vindar för Uruguay framöver. Laget har så här långt spelat fotboll raka motsatsen den vi är vana vid att se Uruguay lira och 2-0-vinsten hemma mot Brasilien senast var faktiskt helt rättvis.

På pappret har de ljusblå ett mycket intressant lag och en generation som borde kunna bjuda landet på en hel del framgångar framöver. Nunez leder anfallet och bakom honom finns det en hel drös av världsstjärnor i Valverde, Ugarte och en av världens bästa mittbackar i Araujo bland andra.

Bielsa känns som den perfekta tränaren för att låsa upp den här frejdiga truppen och vi har verkligen sett tendenser av det, inte minst senast mot Brasilien och i matchen innan det mot Colombia borta.

Speltips Argentina – Uruguay

Argentina kan gott räknas som världens bästa landslag såklart, men här tycker jag oddsen är överdrivet låga. Så bra har Argentinas prestationer inte varit i det här kvalet och även om Bielsa är den typen av tränare som kan gå bort sig i en sån här match, så gillar jag utstikterna för något betydligt jämnare än oddsen just nu antyder.

Uruguay visade sig värdiga med mersmak på bortaplan mot Colombia och smällde på Brasilien i matchen därefter ordentligt. Det här är nog Uruguays på pappret tuffaste bortamatch i hela kvalet men jag är övertygad om att Argentina står för lågt i odds efter att ha kikat en del på lagens kvalmatcher hittills.

Hela +1 till nästan flip på oddsen gillas mycket!

Spel: Uruguay +1.0 asian @ 1.88
Spelbolag: Pinancle sport – spela till högst odds HÄR!

Chatta