Speltips Premier League

Arsenal – Chelsea

Arsenal gör en Arsenal?

Innan folk flippar. JA, Arsenal är i år långt mycket bättre än Chelsea, men hear me out, hear me out!

Spel: Chelsea -0,5
Odds: 6.50
Spelstopp: 23/4 21.00
Sajt: Unibet

Registrera dig och spela till marknadshögst odds på Chelsea HÄR!


Det här oddsen borde vara ett minne blott vid spelstopp, och jag ska nu försöka förklara varför jag tror det här är ett bra spel trots det hav av kvalité som skiljt klubbarna åt senaste två säsongerna.

Till att börja med så vet de flesta här att jag håller på Chelsea, men att jag ständigt är högst pessimistisk mot de blå, och i år vad jag kan minnas i stort sett inte lagt ett enda spel på matchvinst för det här laget. Spelet är med andra ord ”faktiskt” förankrat i något mer än att jag vill att Chelsea ska vinna, så att säga.

Det här är egentligen inte ett spel på Chelsea som lag, utan mer ett spel av vart jag tror trenden, marknaden och Arsenals spelstyrka tar vägen mot slutet av den här säsongen. Chelsea är fortsatt helt sprängda och trots 6-0 mot Everton nu härom kvällen så såg vi tydligt vilka problem som finns inom den klubben och den truppen mot slutet av matchen.

Vad gäller Arsenal så börjar dock tendenser synas kring exakt det som pågick i fjol. Nämligen att man orkar inte riktigt hålla intensiteten uppe hela vägen in i mål. Det var trots allt ett rejält favoritskap oddsmässigt till matchen mot Bayern Munchen, som i slutändan var en helt jämn match där jag direkt upplevde trötthetstecken från Arsenal.

Vidare till helgen där initativet till titeln i ligan försvann efter en andra halvlek mot Aston Villa som var högst anmärkningsvärd. Det måste varit snudd på första gången i år som Arsenal helt släpper bollförandet till motståndarlaget på hemmaplan och har ni inte sett Martinez intervju efter matchen, så lyssna på den. Han antydde att Villa känt av att Arsenal kändes slitna under pågående match och bestämt sig för att öka intensiteten i andra halvlek. Något som blev helt matchavgörande och Villa var rakt ut det klart, klart bättre laget.

Nu väntar ett schema som inte är att leka med för Arsenal.
17:e April, Bayern Munchen på bortaplan.
20;e April Wolves på bortaplan
23:e April Chelsea på hemmaplan

Min tro om hur det här utspelar sig och vart marknaden tar vägen, är att Arsenal fortsätter se slitna ut och rentav får det spelmässigt kämpigt mot både Bayern och Wolves. Åker Arsenal ut mot Bayern kan baksmällan bli rejäl mot Wolves och helt plötsligt har en kedjereaktion startat kring så väl det sportsliga, som på oddsmarkanden.

Det finns såklart ett scenario där Arsenal slaktar Bayern på Onsdag, vinner lätt mot Wolves därpå och återigen känns brutala, men nej, jag upplever inte att tendenserna är på väg åt det hållet över huvud taget.

Till sist så finns ju också faktorn att Chelsea på något vis nästan hela tiden lyckats prestera mycket bättre, mot lite mer namnkunnigt motstånd hela säsongen. Senast det begav sig slutade det 2-2, men oavsett lagtillhörighet kan man nog medge att Chelsea var det bättre laget med marginal den matchen.

När allt kommer omkring så har jag ofantligt svårt att se hur marknaden kommer låta Chelsea stå i 6.50 framåt matchstart. Jag tror på rejäl sänkning tills dess och jag tror det här är en uppgift Chelsea-spelarna är oerhört peppade inför.

Registrera dig och spela till marknadshögst odds på Chelsea HÄR!