Adams Ammunition

Arsenal – Sheffield United

Total slakt på Emirates när Arsenal får besök av Sheffield?

Arsenal är inte riktigt att känna igen. Eller rättare sagt, man har inte lyckats nå den magiska nivå man gjorde i fjol ännu. Ändock är man obesegrade i ligan och det är starkt. När Sheffield gästar på Lördag vädrar jag islossning!

📍 Ödegaard ö1.5 SPM @ 3.05
📌 Unibet

Fortsatt obesegrade efter en högst lyckosam poäng mot Chelsea senast och även om det är imponerande hur Arsenal ständigt hittar poängen så är jag inte lika imponerad av spelet. Det går långsammare i år och målchansproduktionen är lägre. Mot just Sheffield United spelar nog det föga roll dock och här vädrar jag både islossning målmässigt och slakt spelmässigt, som alla andra förmodligen.

Oddsen är dock nedtryckta till smått otroliga 1.10 snart och några minuslinor är jag inte sugen på. Vad jag däremot är sugen på är ett spel på Ödegaard att träffa mål två gånger till riktigt höga odds.

Statistiskt sett ska inte Ödegaard vara nära att täcka den här linan i år och det är därför oddsen är var dom är. Jag tycker dock Unibet, i detta fallet, helt valt att utelämna det faktum att man möter ligans troligen sämsta lag och inte alls justerat oddsen därefter. BET365 ligger ner mot 1.90, även om det är helt fel odds också (för lågt).

Det kommer bli Arsenal mot en buss den här matchen och för att penentrera ett sånt försvar så krävs det att centrala mittfältet sliter isär linjerna i djupled, samt i många fall att man tar avslut utanför boxen. Bägge de delarna är något Ödegaard gör mycket flitigt och är bra på. Han tar dessutom ofta farliga frisparkslägen och det kan vi nog lugnt räkna med att sådana dyker upp också när Sheffield ska försvara den egna buren.

United står fortsatt utan seger i år med blott en pinne under bältet och helt ärligt förtjänar man inte mer. Blades är bedrövliga, även om senaste matchen mot United till synes var bättre. Ett totalt krampande United hade dock ännu större problem med Köpenhamn ett par dagar senare och jag tror det snarare är Manchester Uniteds katastrofala form som visade sig i den matchen, än att Sheffield blivit klart bättre på en vecka.

Det här ska inte bli annat än en total statistisk slakt på alla sätt och vis och min värdering av spelet ovan är klart lägre oddsmässigt för den här specifika matchen.

📌 Hämta din bonus på Unibet att rygga med HÄR!

Chatta