Serie A med Laangnils

Atalanta – Lecce

Atalanta står starka hemma i Bergamo

Till lördagens lunchmacka bjuds vi på kamp i Bergamo där ett utvilat Atalanta tar emot ett Lecce med bortfall i anfallet.

Klasskillnaden är såklart påtaglig lagen emellan där Lecce endast har en vinst på sina tio senaste. Atalanta tuggar på framåt där till och med Muriel verkar vara i form. Atalnta är det bättre laget och har även hemmaplan. Lecce ger sig inte lätt men lär få vika ner sig här och oddsen på rak hemmavinst känns lockande här!

Flera sidor har legat här men har nu sänkt, Bethard ligger kvar och är marknadshögst!

Spel: Atalanta -0,5
Odds: 1,47
Spelbolag: Bethard

 

⚽️ Atalanta

Atalanta har det kämpigt med dubbelspelandet i Europa när det blir påtagligt att de mer regelbundna spelarna blir slitna.

Här kring jul har det dock varit lite lugnare tempo när de flesta lag går på samma schema och då är dom direkt tunga att tas med igen.

Muriel pånyttfödde sig själv med klackmålsvinsten mot Milan för någon omgång sen och har sett väldigt pigg ut sen dess. Scamacca har det desto kämpigare men när både Lookman och Koopmeiners levererar ganska konstant framåt så är det knappast något Atalanta står och faller med.

Till helgen kan man ställa en bra elva där man framförallt saknar Toloi i backlinjen men mot ett avtrubbat Lecce tycker jag inte det ska ges alltför mycket vikt.

Mot Salernitana vände man i senaste hemmamatchen och även här är det klasskillnad som ska räcka till vinst nog ofta för att hitta värde här!

 

⚽️ Lecce

Lecce gnetar på bra och lyckas på något sätt få med sig poäng i många matcher och har visat sig tunga att vinna mot.

Till den här matchen har man nu inte bara Pontus Almqvist på botbänken utan även den ack så viktiga vänsterspringar Banda på avstängning.

Det är Lecces två ordinarie yttrar som är borta och Lecce är såklart inte ett lag med enorm bredd varpå det börjar märkas så fort man tappar startspelare.

Visst är även Banda begränsad sista passet och avslutsfasen där det väldigt ofta saknas precision. Nu har han bra fart under fötterna och bidrar med alternativ i djupled samt är bra på att ta med sig bollen upp vilket ändå leder till en del mål och assist. Allt detta får man nu klara sig utan.

Gnet och slit i all ära men mot ett Atalanta som knappast är dom som viker ner sig i tajta matcher så får gästerna stryka på foten även där. Här är det uppförsbacke som slutar med poäng väldigt ofta!

 

📌 Speltips Atalanta – Lecce

Lecce har som sagt fått en hel del med sig men sett till xG så har man fått med sig mer än vad man förtjänar. Även på bortaplan har man fått med sig en del poäng men då motståndet har varit från nedre halvan så tycker inte att man ska stirra sig blind på det.

Med det sagt så har dom ändå en förmåga att inte vika ned sig vilket gör att man sällan stortorskar matcher, oavsett kapacitet. Lägg därtill att det är en tidig 12.30-match så ska en allmän nypa osäkerhet på innan man fattar ett beslut.

Den osäkerheten väljer jag att förvalta genom att välja bort en djupare minuslina och hämta värdet på rak Atalantavinst.

Mot Salernitana stängde man under 1,30 och att det ska skilja nästan 9% sannolikhet för Atalantavinst dem emellan när Lecce saknar två ordinarie yttrar känns inte rimligt.

Jag plockar den troliga hemmavinsten till fint odds!

Speltips Atalanta – Lecce: Atalanta -0,5 @ 1,47 Bethard

/Laangnils