Serie A med Laangnils

Atalanta – Milan

Formsvagt  och skadedrabbat Atalanta räcker inte till

Gasperinis män i Bergamolaget går inget vidare för tillfället och när Milan kommer på besök så ser jag inga tecken på trendbrott.

Det är två lag med skadeskjutna backlinjer men Milan känns som den mest pålitliga av de förväntade uppställningarna samt att dom kan ställa upp ett bättre mittfält och vassare anfall. ComeOn är med bland de som ligger på marknadshögsta inför morgondagens match där Milan inte behöver åka hem tomhänta!

📌  Hämta boosten och 500kr i bonus på ComeOn HÄR!

⚽️  Atalanta

Det går tungt för Atalanta som måste gå tillbaka till slutet av oktober för att hitta sin senaste vinst i ligan, då mot Empoli. Senast kommer man från en regelrätt överkörning av Torino när man torskade borta med 3-0. Visst hektiskt spelschema och bortaplan men formkurvorna pekar inte åt rätt håll.

Det tuffa spelschemat har kostat på truppen som har Toloi, Zappacosta, Djimsiti och Palomino som oklara inför det här mötet och då börjar goda råd bli dyra. Även Scamacca framåt står som oklar i dagsläget och även om han har varit upp och ned så håller jag han högre än Muriel som blixtrar till allt mer sällan nu för tiden.

Atalanta stod för liknande symptom när dom senast var i Europaspel och bredden på truppen inte räcker till. Gasperini är också känd för att köra hårt på träningarna och det har börjat kosta på här. Nu har dom visserligen haft en veckas vila från matcher men det är mycket som ska läka och komma på plats för att förutsättningarna ska ändras så pass att jag ändrar inställning.

⚽️  Milan

Även Milan har flera bortfall, framförallt i backlinjen där man ser ut att får ställa Hernandez på mittback även den här matchen. Det är inte ett dåligt alternativ mer att dom tappar en del framåt. Mittfältet ser bra ut där Loftus Cheeks tyngd framstår som otroligt viktig i deras spel då han vinner många dueller och styr av många tacklingar vilket ger dom mer boll än vad dom haft annars. Leao kommer troligen få lite speltid i helgen vad jag läst men även utan honom så kan Giroud, Pulisic och Chukwueze troligen utmana Atalantas högst oklara backlinje!

📍 Speltips 

Milan har fem raka utan förlust mot Atalanta, dom har bättre form och större bredd i laget som därmed påverkas lite mindre av skadorna som drabbat båda lagen. Oddsmässigt så köper jag inte att Milan ska stå över 3 gånger pengarna på rak vinst och inte vara favoriter.  Atalanta går tungt och har för många avbräck bakåt för att rättfärdiga dom här oddsen.

Matchen lär med det sagt vara jämn och jag vill ha respekt för att Atalanta har hemmaplan samt en veckas vila inför.

Milans prestationer har för all del svajat en del på slutet men vinsten senast var ett fall framåt, om inte annat av mentala skäl. Dom har också en tendens att få resultaten med sig vilket är en förmåga man inte heller ska sopa under mattan.

Att Atalanta ska lyckas plocka ihop spillrorna från att ha släppt runt 2,5 xG borta mot Torino till att vinna över Milan känns som ett för stort hopp att hålla som normalfall. Milan får med sig poäng ifrån Bergamo, troligen 3 men jag vill ändå välja nollboll så länge vi får över 1,95 i odds så gillar spelet. Raka Milanspelet tycker jag också är fint här runt 3 men jag föredrar lite mindre risk i den här matchen.

Spel: Milan 0
Odds: 2.07
Spelbolag: Comeon

📌  Hämta boosten och 500kr i bonus på ComeOn HÄR!

/Laangnils

Chatta