Laliga-Junifalken

Atletico Madrid – Real Sociedad

Utcheckat mot all-in på Metropolitano när Atleti tar emot La Real

Viktiga poäng står på spel för gästerna, där poäng är nödvändigt för att inte tappa CL-plats.

Atletis säsong är över, där det bara är hedern kvar att spela för.

Gästerna är dock all in, och behöver plocka minst en pinne här.

Motivation slår klass? Jag tror faktiskt det.

Spel: Real Sociedad +0.5 @ 1.90 / Bet365

Atletico Madrid

Simeones mannar stod senast för en av säsongens tapp, när Espanyol vände 0-3 till 3-3. Atleti var bra i matchen, men det var främst hemmalagets svaga defensiv som låg bakom Madridlagets mål.

Att Atleti därefter tappar en 3-0 ledning säger det mesta om hur utcheckade man är från säsongen. Det var gåfart på de flesta spelare, och det var ingen som visade någon form av glöd.

Detta är förvisso sista hemmamatchen för säsongen, men jag tror inte ens Simeone lyckas tagga spelarna till hundra här.

Real Sociedad

La Real behöver nu ta minst två poäng på de två sista matcherna för att få spela CL nästa säsong, efter att man senast knappt men klart vann hemma mot Almeria. Spelet var stundtals väldigt bra, men det var tydligt att man är väldigt rädda för att tappa topp fyra.

Tar man en poäng här, krävs det enbart en poäng i sista matchen, och det hemma mot ett redan färdigt Sevilla. Således tror jag vi kommer få se ett La Real som gör precis allt för att kriga med sig en pinne.

Om man torskar här, kan man ändå ta CL platsen vid en seger i sista matchen, men jag är övertygad om att Alguacil vill ha lite livrem och få med sin en poäng härifrån.

Speltips Atletico Madrid – Real Sociedad

Jag ogillar Motivation slår klass-klyschan, men i dessa sista omgångar i Spanien är den faktorn ganska stor.

Atletico kommer inte vaska denna rakt ut, men sett till hur laget agerat under de senaste veckorna är det tydligt att man är utcheckade. Att det dessutom är La Real som står på andra sidan, tror jag inte Atleti kommer köra ihjäl sig själva för att sätta käppar i hjulet för gästerna.

La Real är inte piskade att ta poäng, men det vore en ruggig viktig poäng eftersom det då räcker med ett kryss i sista matchen. Här kommer man vara totalt all in, och göra allt man kan för att få med sig ett resultat hem.

Jag tycker denna står en kvartsboll fel, vilket gör denna spelbar ner till runt 1.75.

// Junifalk

Spel: Real Sociedad +0.5 @ 1.90 / Bet365