Adams Ammunition

Chelsea – Blackburn

Fortsatt utskrattat Chelsea söker cupframgång

Efter förlusten mot Brentford så kan man vara riktigt hård och säga att Chelseas ligasäsong rent sportsligt mer eller mindre är över. Nu väntar fem extremt tuffa matcher och det är på riktigt inte helt otänkbart att Chelsea befinner sig nere i botten när vi närmar oss jul. 

Chelsea

Det har spelmässigt sett långt mycket bättre ut stora delar av den här säsongen kontra förra men poängen uteblir. En given seger mot Arsenal förbyttes mot ett kryss och det var tydligt att ett stukat mod och dålig självtro dök upp mot Brentford. Brentford var den sista givna chansen till tre pinnar på bra länge för Chelsea som nu går in i en månads enormt tufft matchande med ligans alla främsta lag i stort sett.

Cupspelet kan bli lite av en räddning om ligasäsongen piper all världens väg och hemma mot Blackburn står de blå såklart som stora favoriter. Några minuslinor kommer dock inte på tal för egen del, men övern ser trevlig ut.

Startelvan som de inbitna kontona jag följer predictar är stark, framförallt offensivt. Jackson är en av de som får ta emot absolut mest kritik på senare tid och han har varit direkt usel. Han måste börja göra mål och med Broja på skadelistan så finns det i stort sett inget annat än att starta honom här.

Blackburn

Det har varit stökigt även för Blackburn i år som poängmässigt gått väldigt snarlikt med Chelsea. Spelmässigt har man dock känts ganska okej där framförallt det offensiva spelet och målchansskapandet varit bra nog för en betydligt högre placering i TC.

Försvara verkar man dock relativt kalla på och därför gillar jag övern här mer än minuslina Chelsea. Av allt att döma behärskar inte Blackburn, eller ens vill, den så kallade ”parkera-bussen”strategin”.

Blackburns matcher över lag har varit extremt stökiga hittills denna säsongen och tar man sig an Stamford Bridge på samma vis så bör det bjuda på en väldigt öppen matchbild.

Speltips Chelsea – Blackburn

Det är en pressad Pochettino som tar sig an den här matchen, men det är inte bara han. Bortsett Cole Palmer är stormen kring Chelseas offensiva spelare enorm och samtliga där uppe måste börja visa någon form av uppåtgående trend innan folk tappar det fullständigt.

Blackburn hemma får anses som ett utmärkt läge att visa framfötterna och den förväntade elvan som snurrat runt på sociala medier ett par dagar nu är stark. Den antyder Palmer, Jackson, Madueke med flera framåt som ska kunna skapa mängder mot ett slirigt Blackburn.

Chelsea är piskade och Blackburn slaskiga. Övern gillas här!

Spel: Över 3.0 mål @ 1.83
BET365 – Hämta 1000kr i spelkrediter HÄR!

Chatta