Chelsea vinner matchen på ordinarie tid – räcker det till kvartsfinal?

Event: Champions League
Match: Chelsea – Dortmund
Spelstopp: Tisdag 7 mars, kl 21.00

Första mötet slutade 1-0 till tyskarna efter en magisk långrush av Adeyemi i 63:e minuten. I ärlighetens namn som borde nog Chelsea haft med sig ett oavgjort resultat om med ser på hela matchen – men det är ju just det som är problemet sen Potter tog över.

Vad som var viktigt för Chelseaspelarna var att få med sig vinst mot Leeds i helgen. Såg övertygande ut och i inledningen av andra halvlek gjorde man 1-0, som också blev slutresultatet. Men det saknades inte lägen för bortalaget att kvittera och de blå spelarna såg ängsliga ut på slutet.

Dortmund ser riktigt solida ut för dagen med övertygande resultat i Bundes. Nu det lag som orkar hänga med BM i täten då Union Berlin släppt klungan. Hade i och för sig 2-0 mot Leipzig efter 40 min i fredags, men sedan var det Leipzig för hela slanten och det var med ett nödrop som man bärgade tre poäng, 2-1. Det gula laget gillar inte att kryssa, har 16-1-6 i ligaspelet.

Förutsättningarna är glasklara för Chelsea och kanske skönare så för spelarna. Vinn matchen med minst ett mål för att ha en chans att vara kvar i CL. Kommer inte bli topp 4 i ligan och man är ur de inhemska cuperna. Helt upp till spelarna då Potters ord inte verkar bita för dagen.

Spelar Chelsea att vinna på ordinarie tid till 1,93 hos Pinnacle.

Sido- eller garderingsspel i matchen? Skulle i så fall vara Dortmund att vinna CL till 41 gånger (båda spelen kan ju faktiskt gå in…).