Speltips Premier League

Chelsea – Everton

Övern sitter varje gång – så även denna?

Chelsea fortsatt obegripliga – Vi fortsätter med överspel

Spel: Över 3.0 mål
Odds: 1,95
Spelstopp: 15/4 21.00
Sajt: Expekt

📌  Rygga med marknadens bästa freebet på 1500kr här!


Chelsea

Det börjar nästan kännas genant att rekommendera överspel i Chelseas matcher varje omgång, men helt ärligt begriper jag inte hur vi fortsatt får den här typen av odds när de blå är involverade. Jag ser inte en enda parameter som talar för att Chelsea ska kunna kontrollera en hel match om man kollar på lagets senaste 10-15 insatser.

Här får vi lägre lina till samma odds som senast för att Everton står på andra sidan och jag kan absolut förstå folk som upplever att Everton är baktunga och att här blir det chansfattigt, men ändå inte. Hittills har det inte spelat någon roll om det är Manchester City eller Preston som möter Chelsea – matchbilden blir helt spårad oavsett.

Senast mot Sheffield var det chansmässigt ingen övermatch kanske, men den röda linjen i att Chelsea just nu kanske är sämst i hela ligan på att försvara framför eget mål håller i sig. Everton som älskar att ligga på kontringar lär rentav kunna skada Chelsea ordentligt.

Everton

Trots strul med minuspoäng så verkar Everton klara sig kvar denna säsongen också. Framförallt efter den blytunga segern mot Burnley senast. Nu kan Toffees spela lite mer avslappnat framöver och mot ett Chelsea som är brutalt sårbara i kontringsspelet tror jag Dysche gäng kommer trivas lysnade, likt förra matchen i höstas när Everton rättvist vann med 2-0 på Godison Park.

Den här matchen kan säkerligen bli ganska snarlik den som Everton spelade mot Tottenham nyligen. 2-2 slutade det och Everton skapade sjukt mycket lägen i kontringarna, där Spurs gick bort sig gång på gång. Chelsea har bara vinst i sikte och Pochettino har väl i stort sett en och en halv fot utanför dörren vid det här laget.

Speltips Chelsea – Everton

Jag kommer fortsätta trycka på, på överspelet i Chelseas matcher tills jag ser någon som helst tendens till att spelet inte kommer sitta. Just nu gör jag inte det. Chelsea kan inte hålla nollan för allt i världen och att man släppt in 16 mål senaste 7 matcherna, trots att motståndet hetat Leeds, Leicester, Brentford, Burnley och Sheffield United bland annat, säger det mesta.

Everton är inget popcornlag men det behövs inte. Så länge Pochettino fortsätter att rulla ut sin hejdlöst obalanserade taktik där Chelseas usla backlinje gång efter annan lämnas utan understöd, så kommer Chelsea fortsätta att släppa in mål efter mål.

Sedan två månader tillbaka framförallt, så har Chelseas matcher med något enstaka undantag bara varit sjövilda rakt igenom och med endast seger i sikte och Pochettinos jobb i vågskålen så lär det bli åka av igen.

3-1 eller 2-2?