Basket Klabbe NBA

Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns

Poängsnålt i Cleveland

🏀Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns:

Cavaliers tar till natten emot Phoenix Suns hemma i Rocket Mortgage Fieldhouse och vi har ett bortalag som gäller som klara favoriter till dryga 1,45 på marknaden och det mycket tack vare Cavs jobbiga truppläge som innefattar tunga avbräck på viktiga spelare.

Cavaliers som har en av ligans bästa defensiver (111,4 ppg) och ligger på en tredjeplats i serien har haft det tufft offensivt de senaste matcher och den stora faktorn till det är såklart frånvaron på centern Evan Mobley, 3-poängsspecialisten Max Strus och inte minst sin All-Star Donovan Mitchell som alla är viktiga kuggar i Cavs, till det så saknas även Dean Wade som hängde dit 23 poäng mot Celtics häromdagen till den här matchen på grund av personal reasons. Kollar vi Cavaliers senaste fem matcher där samtliga också har slutat med 221 poäng eller mindre så har man ett snitt på 103,6 gjorde poäng men då ska man dessutom ha med sig att matchen mot Timberwolves gick till förlängning där Cavs fick dit 16 poäng, räknar man bort dom halkar snittet ner till blygsamma 100,4 ppg.

Suns i sin tur huserar på sjätteplats i västkustserien och är dom som behöver gå för seger för att inte tappa mark i toppen. Suns stora stjärna Devin Booker står fortfarande som out och vad jag har kunnat läsa mig till under dagen så är han nära en comeback men man vill absolut inte ta några risker och spela honom nu när det så sakta tickar ner mot slutspelstider så känslan är att vi inte ser Booker på banan i den här matchen. Suns har ett snitt på 112,6 ppg i sina senaste fem matcher men även här kan man ha med sig att mötet med Nuggets gick till förlängning och plockar man bort poängen därifrån så tickar snittet in på 109,6 ppg.

Speltips:

Jag tror detta kommer bli en rätt tajt tillställning trots allt. Suns ska såklart gälla som favoriter och bör vinna men jag ser inte riktigt framför mig att siffrorna rinna iväg här, som sagt så närmar vi oss så sakta slutspelstider och leder t.ex. Suns stort inför sista så kommer man vila Durant sista kvarten. Således tycker jag att 1,90 på under 220 poäng hos Bethard är ett klart gångbart odds i den här matchen.