Esport

Complexity – Monte

Complexity – Monte

Complexity har vaknat till liv och även om Grupp D är den man har färskt i minnet så är amerikanerna det lag som verkligen spelat över förväntan under gruppspelet. Man spelade fantastiskt bra under samtliga matcher och det är inget snack om saken vilekt lag som är favoriter här. Monte har sedan gruppspelet hunnit med ett par tier 2 matcher och där har resultatet varit blandat.

Jag vill tro att Complexity fortsätter på samma stil nu i slutspelet och då ska Monte inte ha så mycket att säga till om.

Complexity

Grupp D var tuff och Complexity har inte alls levererat utanför NA med sin nya femma. Inför EPL så verkar någonting ha hänt i gruppen för det är en helt annan inställningar hos spelarna och det finns självförtroendet hos fler än hallzerk. Under uppehållet i somras så tog Complexity in EliGe från Team Liquid och det blev inte någon utveckling direkt utan det blev sex raka förluster i Blast / IEM Cologne. Laget åkte sen hem till NA för att vinna lite matcher, bygga på självförtreondet och nu är man tillbaka i Europa och spelar grym CS.

En spelare som tagit kliv under EPL är Floppy. Han var en väldigt intressant spelare för ett par år sedan men valde att gå över till Valorant. Complexity valde att bygga om laget och Floppy blev då spelarna som skulle vara stjärna. Det blev inte alls bra och under nästan 1 år har det varit nederlag efter nederlag. Nu har han och hela Complexity någonting att bygga på och kan Floppy, EliGe & hallzerk hitta en synergi så kommer Complexity att bli ett intressant lag under slutet av 2023.

Tidigare kändes det ofta som att Complexity kunde ta en karta här och där, ibland en match men det var aldrig självklart att laget skulle vinna sina matcher. Nu har det varit en självklarhet att man inte ska förlora stort och det är i alla fall ett steg i rätt rikntning. Map poolen ser bra ut och både formen samt självförtorendet pekar spikrakt uppåt.

Complexity behöver inte komplicera till saker mot Monte, hittar man tillbaka till samma harmoni och känslan som fanns under gruppspelet så vinner man det här.

Monte

Man gjorde ett helt okej gruppspel men eftersom att det var nästan 2 veckor sedan så har man hunnit spela flertalet matcher i andra turneringar. Resultaten har varit blandade men det ger absolut inte några styrkebesked att förlora mot Preasy för 3 dagar sedan. Monte är inte stabila i sitt spel utan det är mycket dag för dag på deras form. Kommer Monte ut och har en bra dag så ska Complexity akta sig. Om man har en normal eller dålig dag så blir det tuff för Monte.

Det är en blandning av spelare som inte kommer att leda till något större än tier 2 och ett par bättre resultat i tier 1. Laget har inga stjärnor utan det är spelare som inte riktigt fått chansen i något större lag. Ni får inte missförstå mig utan Monte har gjort det väldigt bra under 2023 men det här är inget långsiktigt projekt utan känslan är att spelarna kommer att byta bort Monte så fort man får ett bättre erbjudande.

För att slå Complexity så behöver Monte vara på tårna och spela riktigt bra. Man har inte råd med att göra enkla misstag och det kommer krävas ett helt annat fokus än vad Monte är vana med. Jag litar inte på att en spelare som br0 har vad som krävs.

Speltips: Complexity – Monte

Liquid har åkt ut men NA fansen har fortfarande Complexity kvar i turneringen och efter att ha fått se alla lag i slutspelet så är deras drömmar för en bra placering inte döda. Complexity är just nu riktigt bra och med vind i seglet så ska man klara av att besegra Monte. Det blir en bra veto för laget och jag håller Complexity som klara favoriter med tanke på hur det ser ut för båda lagen.

Mitt spel i matchen blir Complexity ML till oddset 1.83 hos Pinnacle

//Emil