Coola trippeln

Coola Trippeln

Cool Trippel från Adam!

Jag förstår om ni är många som väntar på Bengans Coola Trippel med tanke på denens framfart med dessa i år. Tyvärr är chefen på villovägar inför denna helgen och jag får vikariera. Som tröst kan jag dock meddela att vid enda gången jag tidigare hoppat in här, så satt trippeln!


Schweiz @ 1.32

Vi inleder med en lågoddsare, där jag ändå tror det finns någon punkts värde. Alpnationen Schweiz såg ut att promera mot EM men har efter högvis med onödiga kryssresultat nu satt sig i en aningen kritisk sits. Man ska lösa det utan större problem, men än finns risk att man missar EM.

Här väntar Kosovo hemma och vid seger är avancemanget säkrat. För Kosovo gäller samma sak, nämligen att man måste vinna matchen för att kunna nå EM. Just det tror jag är en fördel för Schweiz, konstigt nog. Kosovo är ruskigt jobbiga att bryta ner, men nu måste alltså bortalaget i någon mån framåt för att vinna matchen, vilket troligen stjälper mer än det hjälper.

Schweiz vill garanterat till varje pris undvika en avgörande match mot Rumänien i sistarundan, för väl där kan det faktiskt sluta med att ostarna missar EM om det vill sig riktigt illa.

Schweiz må ha kryssat både 2 och 3 gånger för mycket senaste uppehållen, men laget har också haft ruskig otur. Samtliga av dessa kryss borde sett till matchbilden och underliggande statistik förbytts mot segrar med både en och flera bollar i samtliga fall.

Ett Kosovo som måste vinna matchen går bort sig uppe i bergen och Schweiz tar en EM-plats komfortabelt på hemmaplan, till sist.

Peru under 1.5 mål @ 1.56

Det är ett par dagar till denna matchen spelas, men oddsen Coolbet erbjuder känns högst intressanta trots att den här typen av marknader är något man generellt ska undvika. Jag är inte slaviskt insatt i det Sydamerikanska kvalet även om jag det här året följt det betydligt mer aktivt än tidigare. En sak är i alla fall väldigt säker redan nu, och det är att Peru är riktigt sablans usla. Jag har dessutom läst mig till att man har en tränare som inte vet hur offensiv fotboll stavas och det kan man ganska lugnt understryka med Perus resultat på senare dagar. De rödvita har spelat 5 matcher i det här kvalet än så länge och lyckats med bedriften att fortfarande inte ha gjort ett enda mål.

Venezuela på andra sidan är tvärt om överraskningen än så länge. Otrolig seger mot Brasilien bland annat gör att nationen i allra högsta grad är med i racet om en plats i VM. Man häll Ecuador på mattan senast i en 0-0-match som troligen hade kunnat spelas i 15 timmar utan att det blev mål. Bakåt tycks bortalaget vara väldigt solida och även om det inte sprakar i de offensiva leden så spelar det inte någon roll för det här spelet ändå.

Peru och dennes tränare verkar helt inkapabla till offensivt spel än så länge och 1.56 på under 1.5 mål av Peru känns mycket trevligt av flera anledningar. Dels så går Venezuela ner på oddsen sedan öppning och dels så ligger de andra bolagen som erbjuder detta spelet på 1.50 eller lägre redan nu.

Armenien – Wales ö2.5 @ 2.12

Det såg ut att bli totalflopp för Wales i det här kvalet efter raka förluster mot Armenien och Turkiet för ett par månader sedan. Därefter har dock de vita kämpat tillbaka på ett högst imponerande vis och via segrar mot Lettland och framförallt självaste Kroatien senast, så har man nu helt plötsligt EM-avancemanget i egna händer med framförallt Kroatien som riskerar att missa.

Det krävs dock att man inte återupprepar den hemska prestation som man gjorde mot Armenien senast (L2-4), och det tror jag inte heller sker. Jag är ingen förespråkare av Wales, snarare tvärt om, och jag tror den här matchen kan bli stökigt som tusan. Gruppen är ett rejält getingbo helt plötsligt där Armenien faktiskt också har chans på avancemang. Hemmalaget måste dock likt Wales vinna matchen och blir det kryss här, så kliver två lag ut som enorma förlorare.

Man har sett detta scenariot förr och att matchen slutar kryss, men får vi bara ett någorlunda tidigt mål åt något håll så ska det bli total gaspedal resten av matchen. Odds över två gånger på ett överspel där ”krysset är stendött” gillas skarpt. I synnerhet då bägge lagen haft starka tendenser under kvalet till mediokert försvarsspel.

Totalodds: 4.36
Rygga trippeln med upp till 500kr i bonus på COOLBET HÄR!

Chatta