Degerfors – Varbergs BoIS

Jumbon cementeras!

Obs! Denna rek skrivs efter omgång 9, alltså innan Degens veckomöte med Bajen som föranleder den aktuella matchen. Därefter kan förekomma skador, avstängningar och övrigt som gör oförutsedda oddsrörelser naturliga.

Man behöver inte vara så kallad tabelltittare för att anse, inse, att jumbon är sämst i serien. Personligen så diggar jag Varbergs BoIS i allmänhet och Jocke Persson i synnerhet, därför är det med sorg som jag konstaterar att det stinker Superettan vid Kattegatt. Det var egentligen bara en tidsfråga innan hallänningarna skulle trilla tillbaka till undervåningen, sagor likt Åshöjdens BK kan inte vara för evigt.

Jocke Perssons pojkar hängde kvar i finrummet efter förra säsongen med nöd och näppe via kval mot Östers IF. I år har BoIS ännu inte smakat på segerns sötma när Allsvenskan avverkat nio omgångar. Tragikomiskt nog för goe Jocke så har spelschemat varit schysst mot Varberg som lirat lejonparten av matcherna hemma på energiska Påskbergsvallen och bara haft en bortamatch mot ett storlag, Hammarby. Närmast kommer Perssons pack från förlust mot nederlagstippade nykomlingen i Bromma.

Det läcker som ett såll bakåt för fjolårets kvalkompani, oavsett om buren vaktas av David Olsson, Fredrik Andersson eller Stojan Lukic. Ännu värre är det framåt när man varken har någon Astrit Selmani, Robin Simovic eller Alexander Johansson.

Degerfors har lyckats med konststycket att släppa in ännu fler kassar än besökarna, 24 baljor i brakan är värst i klassen. Men. Värmlänningarna uppvisar vitt skilda anleten beroende på spelplats. Degens facit på resande tass lyder 0-0-4 och 17(!) goa kulor i kaneltunneln.

På Stora Vallas mustiga matta har Solberg och Holmberg sett sina traktorpojkar hissa segerflagg i lejonparten av de fem arrangemangen, med tillhörande plus på målkontot. Rövitt kommer från en stark insats här hemma mot AIK, en rättvis viktoria efter en framstående insats signerad Diego Campos som både målade och assisterade när 2-1 ristades in på tavlan.

Hallands andra allsvenska representant, Halmstads BK, och Djurgården har också varit i de värmländska skogarna och smakat på omild bruksbehandling.

Förra säsongen landade Degen och BoIS på samma antal poäng. 1-1 slutade 2022 års strid på Valla. Då stängde värdarna i 1,95 inför motsvarande uppgörelse. Jag har svårt att se varför vi ska få 20 punkter högre just nu.

Marknad: Degerfors – Varbergs BoIS
Spel: Hemmaseger
Odds: 2,15
Bolag: Betsson
Spelstopp: 29 maj 19.00

Saknar du konto på Betsson, så får alla nya kunder 100% upp till 500kr i Bonus här

Lycka till,
Greven

Chatta