Hockey-SHL-speltips

Djurgården-Oskarshamn

Djurgården-Oskarshamn i söndagens enda SHL-match!

Inte ofta jag fattar ”pennan” och plitar ner ett speltips nu för tiden. Dock har jag nu hittat något jag tror kan vara en liten guldklimp, som jag vill dela med mig av. På grund av uppskjutna covid-matcher så spelas det SHL utanför det vanliga tisdag-torsdag-lördag och vi har under söndagskvällen ett möte mellan Djurgården och Oskarshamn på hovet.

En del oddssättare har Oskarshamn som marginella favoriter medan en del håller lagen relativt jämnt. Min uppfattning är att Oskarshamn är ett betydligt bättre lag än Djurgården och trots hemmaplansfördelen för DIF bör i min bok IKO vara större favoriter. Ser man till oddsen för Djurgårdens match mot Leksand under lördagen så är Leksand favoriter och stod innan matchen under två gånger pengarna att vinna på ordinarie tid. Oskarshamn låg inför lördagen bara en poäng bakom så man bör värderas relativt likvärdigt. Jag ser verkligen inte att det ska vara 60 punkters skillnad på oddsättningen.

Några ytterligare argument och tankar jag tar i beaktande för min rek:

Djurgården som under lördagen spelade sin första match för året lyckades vinna på straffar mot Leksand. Gissar på att det kan vara en del stela ben imorgon när man haft så långt speluppehåll.

Oskarshamn kunde städa av Frölunda relativt enkelt och kunde sprida spelminuterna brett över truppen. Cooper fick vila redan efter sex spelade minuter efter gurglet med Lasu. Inga handskar flög så ser inte att det ska vara någon avstängning.

Oskarshamn har kanske ligans för tillfället bästa kedja med Rosdahl, Olofsson och Karlqvist.

Inget av lagen har någon ordinarie backup-keeper då Juel är sjuk och Svedberg är borta för resten av säsongen, så gissningsvis kommer båda lagen mönstra sina första spadar för andra dagen i rad. Lägg här till att Mantas Armalis fick mota 42 skott + ett gäng straffar. Givetvis inte positivt om man ska stå B2B.

I skrivande stund hittar jag högsta oddset på Oskarshamn att vinna matchen på ordinarie tid hos Hajper till 2,50.

Speltips: IK Oskarshamn FT 2.50 på Hajper

Mvh,
Bobby

Just nu får du en Free Bet upp till 1000kr om du signa upp via oss!

Chatta