Esport

Eternal Fire – NaVi

Eternal Fire – NaVi

Dagens första kvartsfinal och det är ett Eternal Fire som tagit sig till ett historiskt slutspel. Turkarna är oerhört bra just nu och det kan vi tydligt se på oddset då man i princip står i en 50/50 match mot NaVi. Jag tycker dock att Eternal Fire är mer solida än NaVi och oddset ska ner både på deras karta men även på rak seger.

📌 Rygga med markandens bästa freebet på upp till 1500kr här!

Eternal Fire

MAJ3R har vid 33 års ålder äntligen tagit sig till ett slutspel och efter att Eternal Fire kvalade så var han väldigt rörd i intervjun. Det här är nästintill de enda framgångsrika spelarna ifrån Turkiet och för er som följt CS ett tag så hade man framgångar i början av CSGO under organisationen Space Soliders. Det har inte alltid varit enkelt utan man har gjort flera byten, satt spelare på bänken för att sen plocka in dem igen etc. I somras så valde man att satsa på den här femman och det har verkligen blivit succé under cs2.

Eternal Fire är ett lag där man vill lyckas tillsammans och varje spelare lever för lagets framgång. Man pratar ofta om Xantares och w0xic men Wicadia måste man också lyfta fram. Han plockades upp ifrån lagets Academy och har verkligen förvaltat chansen. Nu har man en stark trio som man kan falla sig tillbaka på och sedan finns det bra rutin och självkänsla i calyx och MAJ3R. Eternal Fire är inte här för att titta på och mot NaVi så ska man stå som favoriter.

Jag gissar på att Eternal Fire väljer att spela Inferno i den här matchen och där är man riktigt bra. Tredje kartan bör bli Nuke och det är också en karta som Eternal Fire kan spela väldigt bra. Så två bra kartor för turkarna och det ska räcka för att ta den här matchen.

NaVi

Det är inte längre s1mple show utan nu har NaVi fått bygga ett lag för att vinna. Spelarna trivs med varandra och även om jag inte håller NaVi speciellt högt så vill jag ge dem en klapp på axeln för hur man spelat på senaste tiden. B1t och Aleksib är två spelare som bär det här laget framåt och kommer att bli direkt avgörande i matchen mot Eternal Fire.

För mig så blir bredden ett stort problem för NaVi. Man har b1t som är jämn i sina prestationer men spelare som iM och jL har mer att önska. När samtliga spelare är igång så är det svårt att stoppa NaVi men det händer alldeles för sällan för att man ska vara ett riktigt hot. Nu möter man Eternal Fire som kommer att vara på tårna och då krävs det att man är redo för uppgiften.

Om vi ska ta fram något positivt för NaVi så är det att man kommer att få spela Mirage. Lagets bästa karta och där är Eternal Fire inte lika bra. Det gör att man kommer få inleda den här serien på bästa sätt och får man med sig 1-0 där så kommer pressen att släppa lite. NaVi kan skjuta hårt och precis som oddset säger så kommer det att bli tight på servern. Jag håller dock Eternal Fire som ett bättre lag och som så många gånger förr blir det spel mot NaVi.

Speltips: Eternal Fire – NaVi

Mirage, Inferno & Nuke låter som en rimlig veto i mina öron och det bör båda lagen vara nöjda med. Båda kan spela Nuke och sedan blir det en stark karta för respektive. Jag tycker dock att Eternal Fire har någonting som NaVi saknar, consistency och det är vad man kommer vinna den här matchen på.

Mina två spel i matchen blir Eternal Fire ML till oddset 1.95 & Eternal Fire map 2 till oddset 1.78 hos Expekt

📌 Rygga med markandens bästa freebet på upp till 1500kr här!

//Emil