Esport

Eternal Fire – TheMongolz

Eternal Fire – TheMongolz

I den här matchen så kommer det att bli spel mot ett mål. Eternal Fire är riktigt bra och är vana att spela med kniven mot strupen eftersom att man tillhör toppen. TheMongolz har hemmaplan i Asien och där är motståndet långt ifrån den här nivån. Xantares & co kommer pressa på och man bör lösa det här med ett par rundors mellanrum.

Hämta marknadens bästa freebet (upp till 1500SEK) att rygga med här!


Eternal Fire

Enda sedan cs2 släpptes så har Eternal Fire varit en ständig utmanare men man har inte riktigt lyckas ta sig hela vägen fram i turneringar. Laget står upp bra men saknar det lilla sista. Man är ett klassiskt mittenlag, slår det sämre lagen men mot lag som Faze, Vitality och Spirit orkar man inte hela vägen.

Nu kliver man in som favoriter att plocka hem den här matchen och det tror jag man gör. Spelarna som ska göra det för Eternal Fire är Xantares, Wicadia och w0xic, tre spelare som alla fortsätter hålla en jämn nivå. Det är en stark duo där Calyx och MAJ3R finns som backup när det behövs.

I den här matchen så kommer det att bli en bra karta för turkarna och det brukar oftast betyda att favoriten vinner. Det är bäst av 1 och för att TheMongolz skulle haft en chans så skulle det behövs en stark veto ifrån dem. Det här är en klassisk ”skill diff” och en vanlig dag släpper Eternal Fire igenom max 7-8 rundor.

TheMongolz

Ett lag som under de senaste åren varit över i Europa och spelat ett par matcher, dock med blandat resultat. Det har som oftast slutat med förluster i nästan alla matcher men laget har bjudit på ett par bra prestationer och framförallt ett lag som många hejar på för att vem gillar inte en underdog story? senast var man i Polen för kvalet till IEM Katowice och där blev det vinst över Furia och sedan förlust mot Spirit och ENCE.

TheMongolz har bytt ut ett par av sina spelare men är det någon spelare som Eternal Fire behöver se upp för så är det Senzu, 17 åringen levererar 1.23 rating senaste 3 månaderna. Det här blir en svår nöt att knäcka för TheMongolz då man är sämre på nästan varenda position. Det är inte längre lag som MAG eller Lynn Vision på andra sidan utan Eternal Fire är ett lag som tillhör toppen.

Jag tror att TheMongolz inte kommer göra borta sig under play-ins men att dem ska orka stå emot Eternal Fire har jag svårt att se. Man kan hoppas på en bra lottning senare i turnering och det hade varit coolt att se laget ta sig vidare till main event.

Speltips: Eternal Fire – TheMongolz

Jag tycker Eternal Fire är ett bra lag och att man är ett av lagen som definitivt ska ta sig vidare till nästa steg. Det finns bra med kvalité i laget och jag tycker att man ser fokuset. TheMongolz inte lika heta och oavsett om vi får se Inferno, Overpass, Nuke eller Mirage så ska Eternal Fire plocka en rätt enkel seger i första omgången.

Mitt spel i matchen blir Eternal Fire @1.75 hos Expekt

//Emil