Everton – Bournemouth

Dödsångest på Goodison Park?

Total ödesmatch väntar Everton på Goodsion Park när kontraktet ska räddas. Man får nog kallt räkna med att chanserna är stora att Leicester slår ett helt utcheckat West Ham hemma i sista matchen vilket emellertid innebär att Everton måste vinna denna fighten för att inte åka ut på målskillnad.

De flesta ser nog Bournemouth hemma som en dröm i sista matchen, vilket det såklart på många vis också är. Att Everton bara kör över de röd-svarta i kraft av att man måste tror jag dock betydligt mindre på. Pressen är fullständigt brutal på Everton i detta mötet och även om man klarat det förr, så tycker jag ett spel ”rakt mot strömmen” på Bournemouth här är intressant av flera olika anledningar.

Spel: Bournemouth +1.25 @ 1.88 EXPEKT
Hämta upp till 1500kr i freebet att rygga med HÄR!

Everton

Efter att Dysche tog över och direkt fick en positiv effekt på Everton med skrällseger så var vi nog många som tänkte att kontraktet skulle klaras utan några enorma problem. Nu har det inte blivit så, utan Everton befinner sig i just enorma problem. Man är förvisso favoriter att klara det där kontraktet men ångesten kommer ligga tung över truppen innan och under detta mötet.

Vidare så ska vi ha väldigt klart för oss att om Everton tar ledningen i den här matchen, så är det försvara den ledningen till varje pris som kommer vara huvudfokuset. Att det blir sambafotboll och att man siktar på 3-4 mål här känns totalt osannolikt.

En vinst räcker, och det är det primära. Men som vi såg mot Wolves, det är inte alltid lätt för Everton att göra det där målet.

Bournemouth

Bournemouth var totalt uträknade inför säsongen och hos de röd-svarta har nog det nya kontraktet firats som en ligatitel. Säsongen har avklarats så bra det bara gick och det har varit tydligt att motivationen dippat senaste rundorna.

Här hur som haver väntar säsongens sista match och de röd-svarta lär ha betydligt roligare känsla i kroppen inför. Man är klara och kan på samma gång knäppa Goodison Park på nästan å det grövsta.

Ibland måste det inte vara en fördel att ha ”motivationen” på sin sida och det här är ett sånt fall tror jag.

Speltips Everton – Bournemouth

De flesta tror såklart att Everton kliver ut mot ett redan ”färdigspelat” Bournemouth och bärs fram av trycket på Goodison till seger. Så kan det såklart bli, men oddsmässigt tycker jag personligen Everton står helt absurt lågt. I synnerhet -1.25 då ettmålsvinst är allt som behövs och det enda som betyder något.

Jag förstår att folk tror på Everton här, men jag jobbar med siffror och odds. Här står Everton på tok för lågt och spelet på Bournemouth faller naturligt därefter.

Spel: Bournemouth +1.25 @ 1.88 EXPEKT
Hämta upp till 1500kr i freebet att rygga med HÄR!

Chatta