Serie A med Laangnils

Fiorentina – Bologna

Förra årets finalist i fara!

Så sent som förra veckan spelades de sista åttondelarna i Coppa Italia och nu är det dags för kvartsfinaler. Först ut är förra årets finalist Fiorentina som tar emot Bologna i vad som lär blir en riktigt jämn match!

Oddsen favoritiserar Fiorentina men lite för mycket enligt mig. Bologna har börjat droppa men att fortfarande få nästan 2 gånger pengarna på en pluslina i en sån här match är en chans jag inte missar!

Spel: Bologna +0,25
Odds: 2,00
Spelbolag: bet365

 

⚽️ Fiorentina 

Fiorentina har gått tungt på slutet och även om dom i flera matcher har fått resultatet med sig så tycker jag dom har sett närmast slitna ut. Visst förtjänade dom kanske en poäng mot Sassuolo men det hjälper inte nu.

Istället konstaterar jag att det är tydligt att både Gonzalez och Kouame saknas, den senare deltar på Afrikanska mästerskapen.

Hemma är dom starka men efter tre 1-0 vinster så åker dom på en torsk mot Sassuolo och jag tycker inte att formkurvan pekar åt rätt håll.

Rättmätiga favoriter i och med hemmaplan men det här är lite för lågt, Bologna är inget lag som Fiorentina sopar under mattan och än mindre utan sin bästa spelare.

 

⚽️ Bologna

Även Bologna har haft det lite tyngre mot slutet med en rejäl överkörning från Udinese, som nog mest får gå som en signal att få fötterna på jorden igen, och endast 1-1 hemma mot Genoa senast.

I Genoamatchen saknades dock kapten Ferguson som hade varit väldigt nyttig med sin tyngd och sitt huvudspel mot ett väldigt defensivt lagt Genoa. Här är han dock tillbaka tillsammans med backklippan Beukema som startat så gott som alla matcher för Bologna den här säsongen. Ska sägas att de tre matcherna han inte har startat så har dom spelat oavgjort.

I spelet var dom dock det bättre laget och mot Fiorentina så lär det bli en öppnare match där Zirkzee kommer bättre till rätta.

Spelmässigt så håller dom allt som oftast ihop det otroligt bra och med ett bra truppläge så räknar jag inte på något sätt bort deras chanser att gå till semi.

 

📌  Speltips Fiorentina – Bologna

Den främsta risken att dra öronen åt sig här är Bolognas bortafacit som är allt annat än övertygande med endast en vinst i seriespelet. Dom har dock 6 oavgjorda och endast 2 förluster på vilket definitivt ökar mitt självförtroende här när vi får så fint odds på pluslinan.

Cupmatcherna brukar vara tajt när båda lagen är så medvetna om att ett misstag kostar så mycket, att vi får så pass bra betalt på oavgjort är definitivt det som får värdet att tippa över på plus för mig.

Båda lagen med sina bästa elvor på neutral plan håller jag som i princip helt jämna odds, nu har Viola hemmaplan men saknar både Gonzalez och Kuoame, då ska oddsen vara jämnare än såhär.

Bet365 ligger marknadshögst med endast en punkt i skrivande stund och finns till snarlika odds på flera sidor, jag tvekar inte på spelvärde ner till 1,95!

Speltips Fiorentina – Bologna: Bologna +0,25 @ 2,00 på bet365

 

/Laangnils