Esport-LOL-speltips 2024

Gen.G – BLG

De två bästa lagen i världen just nu!

Spel: BLG ML
Odds: 1.84
Spelbolag: Pinnacle

📌  Signa upp hos Pinnacle, marknadens högsta tak


Det här är troligtvis våra två finallag och de två bästa lagen i världen just nu. Vinnarna från Kina och Korea, Chovy mot Knight i en bo5 för första gången och flera andra intressanta h2h’s kommer att ta plats på torsdag.

Det är en väldigt jämn match och Gen.G har varit bättre än BLG under MSI så här långt men jag håller Kineserna som det lite bättre laget här och väljer den sidan.

🕹  Gen.G

Det här är ett lag som har fem otroligt bra spelare och det finns knappt några svagheter i deras sätt att spela. Om vi ska lyfta fram något så är det att lagets bot lane inte haft samma impact som under 2o23. Men vad spelar det för roll när man har Chovy och Canyon i laget?

Gen.G har en sjuk nivå och det är sällan man gör en dålig insats. En stor skillnad från 2023 är att man plockat in Kiin & Canyon. Kiin är en av Koreas bästa top laners och har fram till i år spelat i lag där han varit lite av en one man carry.

Canyon är i mitt tycke världens bästa genom tiderna på sin roll. Att plocka fram Kha zix i game 4 av LCK finalen, Nidalee i game 5 mot TES eller Kayn i semifinalen av worlds 2022 och vara MVP är inte många andra som gör. Hans självförtroende sätter in bara press på motståndarlaget, det ger även ett lugn till Gen.G

Även om Gen.G är ett helt komplett lag så väljer jag att kliva på andra sidan trots att dem inte har en formtopp. En stor del i att jag lutar åt BLG är hur dem spelar runt sin bot lane. Man kommer att pressa Peyz / Lehends och det är ett av få lag i världen som kan mäta sig med Gen.G’s solo laners. Får man Elk i en bra position early så räcker det för att bl iden avgörande faktorn till seger.

🕹  BLG

Under 2023 så var BLG nära att vinna titlar men man tog sig aldrig hela vägen. Man höll kvar i fyra spelare och plockade in Knight på mid lane. En uppgradering som har blivit direkt avgörande för att BLG nu slagit sig in i racet om att vara världens bästa lag. DEt är en spelare som aldrig göra en dålig match och bemästra alla delar av spelet.

Även om Knight varit den sista pusselbiten så är det här ett lag som har allt. Bin på top lane kan spela tanks, carry champions och framförallt så behöver han inget understöd från sin jungler. Det gör att han sällan hamnar bakom under early game och samtidigt kan Xun hjälpa sin bot lane & mid lane.

BLG spelar väldigt mycket runtomkring Elk / ON på bot lane och man är bäst i världen på att spela runt sin ADC. Deras early pressure med turret dives, fights och map rotation gör att Elk hela tiden hamnar i en bra position och när han når 3-4 items så är det inte många lag som stoppar honom.

Xun har växt enormt i år och mycket tack vare samarbetet med Knight istället för Yagao. Precis som för hela BLG så har man nu en stabilitet på mid lane och det gör att hela laget kan andas ut lite. Det här är en väloljad maskin som vet exakt vad man ska göra och även om Gen.G blir deras svåraste uppgift i år så ska man precis som mot alla lag i världen vara favoriter.

📍  Speltips: Gen.G – BLG

Om det är någon match jag rekar att ni ska se denna vecka så är det Gen.G – BLG. Det här är två fantastiskt bra lag och tio spelare som håller en helt otroligt nivå. Det kommer vara en sevärd match och otroligt jämnt men BLG har bättre form på sin bot lane just nu och det är en helt avgörande sak.

Mitt spel i matchen blir BLG ML till oddset 1.84 hos Pinnacle

//Emil

Chatta