Genoa – Sassuolo

Borta bra men hemma bäst

Det återstår tre omgångar av Serie A och även om Scudetton är avgjord så finns det gott om spänning att följa till sista stund! Nedflyttningsstriden är otroligt tajt i år med 6st lag inom 5 poäng ifrån varandra varav två av dessa 6 ligger under strecket!

Sassuolo tog en oväntad men välbehövlig seger mot Inter i senaste omgång och hänger därför med i kampen om förnyat Serie A-kontrakt.

Nykomlingarna Genoa har kontraktet klart sedan ett tag tillbaka men har inte slagit av på takten och gör det bra på hemmaplan.

Jag tycker oddset är för högt på hemmalaget som har Gudmundsson tillbaka!

Spel: Genoa -0,5
Odds: 2,28
Spelbolag: Coolbet

📌 Klicka här för att rygga spelet på Coolbet!

⚽️ Genoa

Genoa har varit en frisk fläkt i årets Serie A med bra lägstanivå där dom även haft förmågan att plocka lite skrällar här och var.

Såklart är det islänningen Gudmundsson som är lagets stora stjärna och lär plockas av en större klubb redan till nästa säsong. Tillsammans med Retegui har dom bildat ett strålande radarpar med bra kvalitet både i uppspel och avslut.

Inte bara gör Genoa det bra på hemmaplan, dom har också stått för fina prestationer mot sämre lag. Med sitt orädda presspel och spetskvalitet hos tidigare nämnda anfallspar så är dom duktiga på att skapa ytor och förvalta chanser.

Årets Sassuolo går inte att räkna till något annat än lag av sämre kvalitet och med ett högst tveksamt försvarsspel så gillar jag verkligen hemmalagets chanser att punktera den här matchen!

⚽️ Sassuolo

Ja det har knappast haglat trepoängare hos Reggio Emilia-laget på slutet så nog var det en väldigt viktig trepoängare hemma mot Inter senast.

Sassuolo som nu prenumererat på en plats i Italiens högstaliga i just över ett decennium ser onekligen ut som ett Serie B-lag. När dom nu efter år av utförsäljningar nu inte lyckas med att göra exceptionella värvningar eller talangutveckling så ser det väldigt tunt ut.

Försvaret har länge varit ett aber för Sassuolo men dom har kunnat leva på sitt fina anfallsspel men släpper man in 70 mål på 35 omgångar så är det för dåligt oavsett.

På bortaplan har de grön-svarta endast tagit två ynka segrar och med bara tre kryss så är det bara att konstatera att det finns mer att önska i bortaspelet.

Nu är det kniven mot strupen för Sassuolo och kanske räcker det till att springa ett par meter extra men det här laget kryllar inte av spelare som levererar när det gäller så jag tror snarare att pressen är negativt för Sassarna.

📍 Speltips Genoa – Sassuolo

Jag ger inte mycket för motivationsfaktorn då Genoa inte har slagit av någonting hittills och lär inte heller vilja vika ned sig framför hemmapubliken. Därtill är det spelare som alltid vill göra bra intryck osv.

Genoa får tillbaka viktiga Gudmundsson från febersjukdom och islänningen lär älska ytorna mot ett oorganiserat Sassuolo!

Över 2,5 mål till runt saftiga 1,99 är inte heller ett dumt spel och jag kommer ta båda själv!
Lite negativt där är väl Sassarnas läge där dom lär kunna springa lite till för att inte släppa in mål men knappast så dom lär hålla nollan..

Hemmalaget ligger för högt och bör vara närmare 2,10 när dom har nyckelspelare tillgängliga, hemmaplansfördel samt bra historik mot sämre motstånd. Sassarna räcker inte till.

Speltips Genoa – Sassuolo: Genoa -0,5 @ 2,28 på Coolbet

/Laangnils