Serie A med Laangnils

Genoa – Torino

Tjurarna från Turin får förtroendet

Torino fick lite islossning förra helgen när dom vann med 3-0 mot ett formsvagt Napoli. Imorgon tar dom bussen ner till Genua med gott hopp och goda chanser till ytterligare tre poäng.

Januarifönstret är i full gång och en av de som lämnat Italien är Genoas backklippa Radu Dragusin, som gått till Tottenham, och därmed lämnar ett hål bakom sig.

Genoa har visat sig tuffa att tas med hemma på Luigi Ferraris men Torino håller alltjämnt en hög nivå och underskattas här!

ATG ligger marknadshögst och jag klipper bortalaget på nollbollen!

Spel: Torino 0
Odds: 1,88
Spelbolag: ATG

 

⚽️ Genoa

Genoa har uppenbarligen jobbat bra med scoutingen då man förutom Dragusin, som såldes för bra pengar, också har såväl Retegui som Albert Gudmundsson som har höjt sina marknadsvärden då dom stått för en bra säsong i högstaligan. Ska väl sägas att det är definitivt islänningen som sticker ut mest av de två sistnämnda.

I försvaret håller dom sig väldigt kompakta och är sedan duktiga på omställningar, ytor är dock inget som Torino bjuder på så jag räknar inte med någon vidare hög utdelning från hemmalaget trots att dom har kvalitet framåt.

Hemma har man tagit poäng mot flera lag av högre kaliber, vunnit mot de sämre och oavgjort mot de som är ungefär likvärdiga som dom själva.

Så långt allt väl för Genoa?

Nja, jag väljer dock att lägga en hel del vikt vid att en backklippa som startat samtliga matcher som nu inte kommer finnas där. Det en osäkerhetsfaktor som ska dit och det är svårt att se att det ska vara åt det positiva hållet. All trygghet, kvalitet och ledarskap som han har visat är nu borta och det vore inte första gången ett försvar börjar vackla till följ av en liknande transfer.

 

⚽️ Torino

Torino och deras eviga aber att med göra mål så lossnade det väl ändå lite förra helgen, med lite tur så hjälper det lite med inställningen till den här matchen och får bollarna att istället studsa stolpe in.

Nu är Napoli inte i närheten av det Napoli har varit de senaste åren och då hade Torino dessutom hemmaplan.

Och nog ser statistiken bra dyster ut om man tittar på Torinos bortastatistik men om man tittar lite närmare så är det inte fullt lika mörkt. För även om dom har förlorat 5 av sina 9 bortamatcher så är det mot Juventus, Lazio, Bologna, Fiorentina och Milan.

Såklart hade deras tränare Ivan Juric velat fira med en cigg till en poäng på någon av dom matcherna men det är knappast något större nederlag i dom förlusterna.

Istället hoppas jag att dom kan få med sig bra inställning och självförtroende från vinsten i senaste matchen och förhoppningsvis mala ner hemmalaget.

 

📌 Speltips Genoa – Torino

Framförallt är det väl krysset som ligger väldigt nära till hands här men med nollbollen så får vi helt bort den risken.

Torino är ett samspelt och framförallt jämnt presterande som inte är lätta att tas med och jag tycker att krysset undervärderas och Genoavinsten övervärderas.

Kan tyckas som att jag gör en höna av en fjäder med Dragusin men att tappa den bästa spelaren i en lagdel tenderar att påverka en hel del. Oavsett så känns det som att vi får den osäkerhetsfaktor lite gratis till dom här priserna.

Jag tror att Tjurarna väger tyngst imorrn! 🐂

 

Speltips Genoa – Torino: Torino 0 @ 1,88 på ATG

/Laangnils