Laliga-Junifalken

Girona – Real Betis

Girona slåss för Europaplats när Real Betis kommer på besök

Katalanernas totala succésäsong kan få det perfekta slutet, men då krävs det att man vinner här.

I och med resultaten senaste omgången, lever Gironas hopp om Europaspel fortsatt.

Betis har dock mer eller mindre helt säkrat sin topp sex.

Såklart ett motivationsspel detta, men likväl är Girona tillräckligt bra för att vinna här.

Spel: Girona -0.5 @ 2.07 / Unibet

Girona

Girona lyckades själva “bara” få med sig ett kryss senast mot Celta, något som då såg ut som att Europaplatsen mer eller mindre var körd. Men i och med resultaten igår, har Girona nu ett superläge att ändå knipa den så åtråvärda 7e platsen.

Just nu är det Osasuna som har den platsen en poäng över Girona, där dock Athletic ligger mellan dessa lag på samma poäng som Osasuna. Girona har emellertid inbördes på Athletic, och sett till att man möter Osasuna i sista omgången, och laget spelade oavgjort i första mötet, lever det i allra högsta grad. Man kommer inte ha det i egna händer, men sett till att Athletic möter Real på bortaplan i sista omgången, har Girona superchans vid vinst här.

Emellerid ska denna match spelas först, och att möta Betis är absolut ingen enkel uppgift. Girona är dock inne i ett ruggigt bra stim och här hemma på Montilivi har man besegrat det mesta. Nerverna emot, men här har laget en historisk chans.

Real Betis

Förutom Girona, så jublade nog även Betis över resultaten som utspelade sig under torsdagen. Sett till att man själva höll på att schabbla till det efter att ha torskat hemma mot Getafe, ser nu 6e platsen ut att vara säkrad.

Eftersom Betis har inbördes på Athletic, är det bara Osasuna som kan sno den. För att det ska hända behöver Osasuna vinna bägge sista, Betis förlora de två sista samtidigt som Osasuna behöver hämta upp ett målskillnads-underläge på 9 bollar.

Således är EL platsen praktiskt taget säkrad, vilket gör att Betis inte har alltför mycket att hämta här, och sett till senaste veckornas insatser, ligger det knappast någon maxprestation i luften.

Speltips Girona – Real Betis

För en som uttalat ogillar motivationsspel, har jag onekligen tagit en hel del sådana denna helg.

Girona har en historisk chans att plocka en Europaplats, något man onekligen förtjänar efter denna säsong. Vid en seger här, går man in i sista omgången med toppchans. Emellertid behöver jobbet göras, och att vinna mot Betis är inget man bara går ut och gör. Men spelet hemma på Montilivi har varit otroligt bra, där det enda som egentligen kan stoppa dom här är dom själva.

Betis har praktiskt taget säkrat sin topp sex placering, vilket innebär att man inte har så mycket att hämta här. Jag tror inte att man på något sätt ställer ut skorna, men faktum är att Betis på ett kollektivt plan just nu är sämre än Girona. Prestationerna under våren har varit svajiga, och att dom ska lyckas maxa här ser jag som tämligen osannolikt.

Det står såklart lite skrivet i stjärnorna att Girona ska lyckas lösa detta. Vill jag det? Absolut. Väger jag in det lite väl mycket i spelet? Möjligtvis. Men likväl kan jag se detta spel stänga under 1.90, vilket således gör detta till ett bra spel oavsett.

// Junifalk

Spel: Girona -0.5 @ 2.07 / Unibet