HockeyAllsvenskan 1/12

Almtuna – Kristianstad

Almtuna har haft en berg och dalbana sett till resultaten de första tjugo första matcherna. De rödgula började säsongen med flera segrar i rad. Nu har de haft en tyngre period. Det har blivit tre raka nederlag först mot Tingsryd därefter mot MoDo och BIK Karlskoga. De två senare är kanske inte är lag som Almtuna ska vinna mot men det hade kunnat se mycket bättre ut spelmässigt. Målvakten Eliasson som lånades in från Färjestad har skickats tillbaka och ryktet säger att Viktor Andrén står högst upp på önskelistan. Kommer dock inte vara aktuell till denna match.

Det blåser positiva vindar hos bortalaget. Hela förra veckan var ett enda stort segertåg. Inte bara besegrades BIK Karlskoga på bortais vilket är svårt i sig. Det följdes sedan upp med att en hemmaseger mot HV 71. Spelmässigt var de det bättre laget och deras höga press vållade stora problem för smålänningarna. Trots att det var tydligt hur skåningarna spelade så blev det ännu en seger när lagen drabbades samman uppe i Jönköping två dagar efter hemmasegern.

Nu är detta ett möte mellan ett lag som har haft det tyngre på slutet och ett lag som det har gått väldigt bra för på slutet. Almtuna har släppt in för mycket mål och har utåt sagt att de behöver sätta försvarsspelet. Kristianstad kommer från en vecka med riktigt tufft motstånd. Både BIK Karlskoga och HV 71 är två tuffa motståndare. Mentalt kan det bli tufft att ladda om. Det bör finns goda chanser till en försiktig match och underspelet är således intressant.

U5,5 Almtuna – Kristianstad @ 2,12 (2,33 Coolbet)

 

HV 71 – Mora

HV 71 har serien i ett järngrepp, även om de bara leder serien med fyra poäng så har det spelmässigt varit överkörning i de flesta matcherna. Laget är ruggigt och kommer vinna merparten av sina bataljer. Nu kommer laget från två raka nederlag mot Kristianstad där spelet inte riktigt klickade. Skadan på kapten Önerud håller honom borta ett tag till och lånet av Thörnberg har förlängts och nog kan den rutinerade forwarden än.

Mora, detta lag som har så svårt att omsätta sitt fina spel till vinster. Spelmässigt är de sällan utspelade men självförtroendet har fått sig en rejäl törn på slutet. Spelarna överarbetar situationerna och det blir ganska stelt. Lägg till att målvakterna överkompenserar och vill vara tydliga i sina rörelser. Nu väntar en match där de absolut inte förväntas vinna och kanske kan det få spelarna att slappna av lite mer.

Spelmässigt kommer HV 71 ha mest puck och Mora kommer troligen att ligga på kontring. Det som talar mot spelet jag rekar här är att hemmalaget verkligen vill visa att de kan vinna igen och därför går ut och fullständigt kör över Mora. Det tror jag inte att de lyckas med, och skulle det bli 3 – 0 så kommer matchen att sakta dö ut. Bortalagets chans är att hålla nere siffrorna och kontra in en och annan puck.

U5,5 HV 71 – Mora @ 2,33 (2,40 Bet365)

 

// Henke