HockeyAllsvenskan 10/11

Vita Hästen – Mora

Ännu ett tips som innehåller Vita Hästen. Det är ett svajigt lag från Norrköping som är i HockeyAllsvenskan. Innan uppehållet tog de fyra poäng på tre matcher. Det blev seger mot Tingsryd i en match där de var det klart sämre laget, klar förlust borta mot Västervik och sen blev det en poäng mot ett mediokert AIK. Spelmässigt lämnar det fortfarande en hel del att önska. Samtidigt är det svårt för coachstaben att trolla med knäna. Det mesta talar för att Vita Hästen kommer få spela play-out i vår.

Mora den upphausade favoriten inför. Experter placerade dalagänget högt upp en del tog i från tårna och ville ha dem överst. Efter tolv matcher kan vi konstatera att det inte kommer bli någon topplacering. Löser de hemmaplansfördel i en åttondelsfinal tror jag de ska vara nöjda. Med det sagt så finns det kapacitet i laget och Hedberg gjorde det bra säsongen som var. Men topp sex kommer de inte.

Modellen gillade inte Vita Hästen inför säsongen och spelat har inte fått den att börja älska dem nu heller. De kommer förvisso ta de flesta av sina poäng hemma, men ett Mora som sakteliga har fått i gång målvaktsspelet och tog två segrar sista två matcherna är ett klart bättre lag. Hälften av gångerna bör de packa in tre poäng i bussen.

Mora -0,5 @ 2,00 (2,05 Bet365)

 

Björklöven – Södertälje

Björklöven detta väldigt märkliga lag. De blandar högt och lågt. Veckan innan uppehållet gjorde de 18 mål på tre matcher. För besväret fick de sex poäng. Totalt hade de 18 – 8 i målskillnad men lyckades förlora en match. Med det sagt så säger inte tre matcher särskilt mycket alls, utan dessa tre används för att illustrera hur ojämna de är i prestationerna. Kvalitetsmässigt är det inget snack, det är ett topplag. Men när de hamnar i underläge så blir det väldigt sällan bra. Spela i ledning kan de däremot.

Södertälje är ett lag som är svåra att få grepp om. De ligger ungefär där modellen ville placera dem inför. En nionde plats med chans på mer. Uppehållet kunde inte kommer mer lägligt för ”kringlorna”. Det blev tre raka förluster, och bara två mål gjorda på den veckan. Senaste segern kom faktiskt borta mot just Björklöven. Lagen följdes åt hela vägen nästan. Det saknas lite folk i sportklubben. Sjöberg och Willman Borvik är i väg och spelar landslagshockey.

Löven ska vara favoriter hemma mot nästan alla lag. Södertälje saknar förvisso några spelare men marknaden har reagerat som att det är halva laget borta. Den modige klickar minuslinorna. Jag har vänt blicken mot +1,5 som jag tycker står alldeles för högt och det bör bli en ganska jämn match där Södertälje går tillbaka till grunderna och spelar en enklare hockey.

Södertälje +1,5 @ 1,75 (1,85 Pinnacle)

 

// Henke