HockeyAllsvenskan 17/11

AIK – HV71

AIK har varit ett svårt lag att få grepp om, de gör riktigt fina insatser ena dagen för att helt falla ihop i nästa omgång. Med det sagt så är det ingen panik på något sätt. Det ska sägas att det har varit en hel del skador i laget och att Gerlach inte fungerade är såklart ett minus. Till denna omgång återkommer lite unga talanger som har spelat för sina respektive juniorlag. Spelare som Rudslätt, Torgersson och Nickl är alla tillgängliga för spel.

Även i bortalaget kommer det tillbaka spelare. Zion Nybeck och Emil Andrae är båda med till Hovet. Där den sistnämnde har gjort en strålande säsongsöppning och står på 13 poäng efter ett tolv matcher. Annars är det Forsberg och Vesel som har varit bäst, de ligger etta och tvåa i poängligan. De har haft Huhtala som kedjekamrat på slutet och även om finnen inte riktigt hänger med i poängtempot så är det ren kvalité i HockeyAllsvenskan.

Matcherna kommer se ut som vanligt när smålänningarna spelar ishockey. De kommer föra spelet, ha mest puck och skapa farligast chanser. Trots det blir det en jämn match för att det fuskas lite i defensiven och målvakterna blir lämnade aningen ensam. Trots det vinner HV71 med något mål och allt ser ut att vara frid och fröjd. Mitt lägsta spelbara landar på 1,63 och eftersom det erbjuds 1,68 så tar vi oss ett klick och håller andan när det står 2 – 3 i slutminuterna.

HV71 -0,5 @ 1,63 (1,68 Coolbet)

 

Troja/Ljungby – Almtuna

Sist de här lagen möttes satt jag med mitt för säsongen tyngsta spel på hemmalaget. Det blev en väldigt målrik match utan att det skapades några större farligheter. Då drog Eric Engstrand på sig ett matchstraff men det boxplayspelet löste kronobergarna med bravur. Troja/Ljungby spelar ganska bra ishockey men får inte betalt, främst för att det saknas kvalité på spelarna, det är många som inte håller särskilt hög nivå för att vara HockeyAllsvenskan. Det är såklart väntat, det är ofta så med nykomlingar.

Almtuna tippade jag näst sist innan säsongen startade och det såg svinkallt ut efter fem – sex omgångar. Sedan dess har laget helt fallit ihop. Det är ett ungt lag med en kedja av bra kaliber, resten är ganska mediokert. Backsidan är ung och det kan absolut bli bra, men då krävs det att spelare som Ragnarsson och Svensson kliver fram och tar ansvar. Nu är det som ett pappershus som stått ut i regnet. Allt har bara rasat.

Det är två lag som har det tungt just nu. Troja/Ljungby har inte fått betalt på sitt spel och Almtuna har inte vunnit hemifrån sen 29e september när Vita Hästen besegrades. Det borde vara två lag som tänker lite mer på defensiven och inget av lagen vill förlora detta möte och hamna långt efter lagen ovanför.

U5,5 Troja/Ljungby – Almtuna @ 1,99 (2,09 Pinnacle)

 

// Henke