HockeyAllsvenskan 22/10

Modo – Vita Hästen

Det har börjat ganska bra för Modo. Senast gjorde laget en bra genomförd bortamatch och kunde åka hem från Västerås med tre poäng i bussen. Det har blivit ett och annat bottennapp men det finns en risk att det ser skakigt ut i början med ny tränare. Förlusten mot Tingsryd vill nog laget bara glömma. Mot HV71 förtjänade laget en poäng men ett sent mål av smålänningarna gjorde det tomt på poängkontot. Spelmässigt ser det bättre och bättre ut för Modo och när Karlin fått alla att göra precis som han vill så kommer det bli väldigt bra.

Vita Hästen rankades sist inför och har inte klättrat någonting enligt modellen. De ser riktigt svajiga ut. Det blev förvisso en poäng senast hemma mot Björklöven. Men det vet vi sedan tidigare att Wallsons gäng inte är särskilt bra i matcher där de förväntas vara speldrivande. Annars har det blivit en seger mot Troja och en poäng hemma mot Almtuna. Det ser riktigt dåligt ut spelmässigt och det går inte att lägga så mycket skuld på tränaren. Zabel har inte särskilt mycket att jobba med.

Detta bör bli en match där Modo är speldrivande och har mest puck. Skapar flest chanser. Spelare för spelare skiljer det väldigt mycket mellan lagen och Vita Hästens backsida hade stått sig okej i Hockeyettan varken mer eller mindre.

Modo -0,5 @ 1,55 (1,63 Coolbet)

 

Kristianstad – Västerås

Vi rör oss vidare till Skåne där ett av lagen som är bäst på att skjuta från skottsektorn. Lagets akilleshäl är målvaktsspelet, jag ställde mig frågande till uppsättningen inför säsongen. Kan de lösa det så kan Kristianstad ta sig uppåt i tabellen. För spelmässigt ser det inte så dåligt ut som tabellen visar. Nu har de haft en vecka ledigt och kunna träna på och vila upp slitna kroppar inför ett tätare matchande kommande vecka.

Västerås vann när lagen möttes i ABB Arena. En match där ”gurkorna” var bättre i två första perioderna men avgjorde först i tredje. De gulsvarta skulle utmana toppen och speciellt HV71. Trots namnkunnigt lag så ser det inte så bra ut spelmässigt med tanke på vilka förväntningar vi hade på laget inför säsongen.

Spelmässigt blir det nog en jämnare match än vad oddsen antyder. Det är inte att bara åka ner och hämta poäng i Kristianstads ishall. Hemmalaget bör ha bättre chanser att vinna än vad spelbolagen erbjuder för odds. Speciellt med tanke på att också Västerås har varit spelmässigt skakiga på slutet.

Kristianstad -0,5 @ 3,28 (3,50 Betsson)

 

// Henke