Hockey SHL speltips 2023

HV71 – Oskarshamn

60 miljoner på spel

Grundserien är över och på fredagskvällen väntar den första matchen i det ångestladdade kvalet mellan Oskarshamn och HV71 – där en plats i finrummet står på spel. Precis som tidigare år tror vi på en målfattig första match.

Liga: SHL
Spel: Under 5.5 mål 
Odds:
1.85
Sajt: Expekt

📌  Rygga spelet här och få 1500kr riskfritt som ny kund

Nej, varken Oskarshamn eller HV71 kan vara särskilt nöjda över säsongen. HV71 tippades av många sluta topp sex, men sportchefen Kent ”Nubben” Norbergs renovering hjälpte inte, utan slutade i stället i ett av de största fiaskona i modern tid.

Uppgifter i media menar att HV71 har högst spelarbudget i hela SHL och med tanke på det är det ett stort underbetyg att nu behöva klara sig kvar i SHL, efter att ha klarat sig från kval med nöd och näppe i fjol.

Oskarshamn skulle å sin sida ta nästa steg den här säsongen, men ersättarna till Jiri Smejkal och Antti Suomela har inte fallit särskilt väl ut och såväl målvakt- som backssidan har varit för svag. IKO var tidigt avsågade och har egentligen kunnat förbereda sig på det här kvalet i flera månader, medan HV71 blev kvalklart för bara några omgångar sedan.

Första matchen brukar alltid handla om enorm ångest, där man ser hur krampaktigt de är för spelarna. Jag räknar således med två lag som känner på varandra inledningsvis, för att sedan kanske få en något mer öppen matchbild.

Ser vi till tidigare år och det negativa kvalet slutar det nästan alltid med målfattigt i match ett. Jag tror att det blir så även i år, när det är två lag som vill känna var man har varandra. Såväl IKO som HV71 har utåt sagt att det är defensiven som ligger i fokus och rimligtvis bör det innebära lite mål här.

Jag vet att Oskarshamn allt som oftast inte löser under 5.5 mål, men ser vi till de senaste fem matcherna har man löst det fyra av fem gånger. HV71 brukar ofta spela rätt målsnålt på hemmais och under 5.5 mål i matchen hittas alltså till 1.85 gånger pengarna.

Spelet hittas hos nya Expekt och nya kunder får ta del av ett riskfritt spel värt 1500 kronor.

📌  Rygga spelet här och få 1500kr riskfritt som ny kund

Chatta