Kalmar FF – BK Häcken

Gulddrömmen dör på Guldfågeln!

Det börjar mer och mer att lukta brons kring BK Häcken. Regerande mästarna har sålt extremt mycket slagkraft under sommaren och ska kriga på dubbla fronter under hösten, något som ter sig övermäktigt. Getingarna kom undan med hjärtat i halsgropen genom Hovlands övertidspåse hemma mot Halmstads BK efter en längre tids svaga prestationer. Med sju omgångar kvar av Allsvenskan ligger göteborgarna på tredje plats med en respektive två pinnar upp till Elfsborg respektive Malmö FF och betydligt svettigare spelschema framför sig.

Vårens största bottennapp för BK Häcken var när Kalmar FF besökte Hisingen. Inte spelmässigt men resultatmässigt. Smålänningarna rånade Per-Mathias Högmos herrar och åkte hem från Bravida Arena med hela 3-1-potten. KFF börjar vecklas ut till ett bogey team för Häcken, skalpen i våras var tredje bortasegern på de senaste fyra besöken. När fjolårets guldlag begav sig till Guldfågeln Arena var det jämna odds på förhand och 1-1 på tavlan med rättvisa i efterhand. Fast då var båda lagen bättre än nu, i synnerhet Kalmar FF med Rydström, Berg och Nanasi.

I ärlighetens namn så har Smålands Stolthet sprungit betydligt bättre än de borde till sin plats på den övre halvan. Men Kalmar FF är ändå ett av de mest svårslagna hemmalagen och den aktuella reken grundar sig snarare på gästernas svacka än värdarnas vässa. Plus att det för tillfället sprutar självförtroende ur öronen på Lars Saetra och  Simon Skrabb efter den sanslösa storsegern mot serieledarna borta i Borås.

Trots fadäsen mot den annalkande opponenten så är Häcken härförare i hemmatabellen. På resande tass är det helt annat ljud i den bleknande guldskällan. Getingarnas senaste tre allsvenska utflykter lyder:

∙  Degen – BKH 1-0
∙  Blåvitt – BKH 4-2
∙  Värnamo – BKH 1-0

Med denna tunga ryggsäck ska herrarna från Hisingen gneta sig ner till BayArena för premiärspel i Europa League under torsdagskvällen. Bortamöte med gruppfavoriten Bayer Leverkusen lär bli en pärs. Och efter den förmodade förnedringen från Bundesligas serieledare så ska alltså Samuel Gustafson och hans kumpaner valsa åter till Svedala för att försöka bemästra Guldfågelns mustiga matta under söndagen. Där och då är risken överhängande att drömmen om försvarad guldpeng dör i famnen på Lars Saetra samtidigt som Malmö FF haffar en trea i Värmland. 2,60 med insatsen åter vid kryss smakar guld i fågelmund.

Marknad: Kalmar FF – BK Häcken
Spel: Kalmar FF +0
Odds: 2,60
Bolag: Unibet
Spelstopp: 24 september 17.30

📌  Signa upp hos Unibet, 100kr Freebet

Lycka till,
Greven