Lazio – Juventus

Nytändning för Lazio

Ligafotbollen är, liksom jag, tillbaka efter ett kortare uppehåll. Lazio har fått Sarris ersättare på plats och det är ingen mindre än förre Hellas Verona-tränaren Igor Tudor. 

Ett Juventus som gått knackigt lär få det kämpigt mot ett kompetent Lazio. Med både nytränar-boost och hemmalagsfördelen på sin sida så tycker jag att värdarna ligger för högt här.

Spel: Lazio +0,25
Odds: 1,80
Spelbolag: bet365

📌 Rygga spelet här

⚽️ Lazio

Det gick knackigt för örnarna och efter 5 förluster på 6 matcher så fick tränaren Maurizio Sarri nog och sa upp sig.

Nog tror jag att det var för Lazios bästa som nu får försöka hitta nytändning i kampen om europaplatser. Ersättaren Igor Tudor gjorde det riktigt bra i Hellas Verona för ett par år sedan när dom var på uppåtgående och har därefter tagit Marseille till en tredjeplats i Ligue 1.

Nu lär det bli spelsystemsbyte från tidigare 4-3-3 till att spela 3-4-2-1 vilket kan kräva lite tid att hitta in i. Effekten av att man får en ny tränare väger ändå lite tyngre och med Tudors förmåga att skapa ett bra presspel med hög intensitet så bör det finnas goda chanser för Lazio att lyfta härifrån.

Målvakten Ivan Provedel finns på skadelistan och är ett avbräck som ska räknas in men Lazio har en kompetens trupp som har alla chanser till tre poäng hemma mot ett knackigt Juventus.

⚽️ Juventus

Juventus såg länge ut att kunna förlänga spänningen i Serie A men på slutet har dom inte alls varit så kliniska som vi är vana att se dom.

Med bleka 0-0 hemma mot Genoa senast och rött kort på Vlahovic ,som därmed är avstängd här, så kom uppehållet lägligt för italiens mesta mästare. Däremot har man viktiga mittfältskuggen Adrien Rabiot tillbaka från start efter en tids skadebekymmer varpå mittfältsspelet bör lyfta.

Bakåt är dom alltjämt starka och så länge dom har oavgjort eller leder kan dom luta sig på ett väldigt tajt försvar. Dom är dock inte alltför anpassade att jaga mot bättre lag där det istället blir lite väl ihåligt bakåt.

Överlag har dom sett bra ut men det har gåt knackigt på slutet och mot ett välmotiverat Lazio hämtar dom inte hemma tre poäng så värst lätt på Olimpico.

📌 Speltips Lazio – Juventus

Värt att lägga till här är att lagen möts i Coppa Italia, där första matchen spelas redan på tisdag i Turin. Juventus är stora favoriter där så om Lazio gör det bra här är det värt att kolla på ett plushandikapp på dom i den matchen.

Nu gick även Lazio dåligt på slutet men mycket statistik blir direkt svår att värdera i och med tränarbytet. Effekten från tränarbyte är erkänd och med en duktig tränare som Tudor så lär den effekten in blir mindre.

Jag lägger stor vikt vid det här för jag tror att dom krigar sig till åtminstone ett kryss här väldigt ofta. När sen Juventus inte heller gått att känna igen på slutet så minskar mina tvivel att ta spelet.

Immobile hittar åter målformen när Lazio vinner framför hemmapubliken!

Speltips Lazio – Juventus: Lazio +0,25 @ 1,80 på bet365

Glad Påsk till er alla! 🐣

/Laangnils