Lecce – Roma

De Rossis Roma ångar på

Efter påskledigt under söndagen så spelas resterande matcher av den 30e omgången på annandag påsk. Daniele De Rossis Roma åker ner till Lecce med förhoppningar på ytterligare tre poäng till CL-kampen. 

Mitt Roma har gått som tåget sedan tränarbytet och även om motståndet mest har varit lite sämre så ska matcherna vinnas. Årets Lecce går väl inte att räkna till något annat än just lite sämre motstånd och när Roma har börjat vinna på bortaplan med Dybala tillgänglig så tror jag dom tar ytterligare en vinst!

Spel: Roma -0,5
Odds: 1,92
Spelbolag: Coolbet

📌 Klicka här för att rygga spelet 

⚽️ Lecce

Lecces tränare Roberto D’Aversa fick sparken för två omgångar sedan efter att dom förlorat hemma mot Hellas Verona. Det var inte förlusten i sig som var droppen utan faktumet att han gav Veronas anfallare Thomas Henry en dansk skalle efter slutsignalen. Ett tryggt sätt att bli av med jobbet om du frågar mig!

Luca Gotti, tidigare Udinese och Spezia, har tagit över och började på bästa sätt genom att vinna borta mot ack så svaga Salernitana.

Trots vinsten så var det inte frågan om en styrkeuppvisning. Nej, Lecces starka säsong förra året och den lite oväntat bra öppningen känns långt bort nu när man är med och krigar och spelar någorlunda jämnt flera matcher men har svårt att hitta vinster och poäng.

Trots att dom ligger på en 13e-plats så är det bara 5 poäng ner till strecket och man är i allra högsta grad inblandad i årets nedflyttningsstrid.

Vänsterspringaren Banda dras med skada och kommer inte till start här. Pontus Almqvist är dock fortsatt hel och väntas starta på högerflanken.

Lecce väger helt enkelt för lätt mot ett formstarkt Roma.

⚽️ Roma

Ja nog är det ett pånyttfött Roma sedan Mourinho lämnade och tidigare spelarlegenden Daniele De Rossi tog över. Efter ett par vinster mot lättar motstånd så var det ändå ett styrkebesked att slå ut Brighton ur Europa League.

Tydligast är energinivån på planen där det är fart, vilja och en mycket högre press på motståndarna.

Kapten Pellegrini har vaknat till liv efter en lång tids dvala men är dessvärre avstängd här. Man saknar även Azmoun, Spinazzola och Kristensen.

Dybala verkar dock tillgänglig och väntas starta. Tillsammans med Paredes och Lukaku så ska det räcka en sån här match.

Efter den här matchen så Roma inför ett ruskigt tufft spelschema där man har dubbelmöte med Milan i EL, och efter att man mötte Udinese i ligan så är motståndarna Bologna, Napoli, Juventus och Atalanta. Allra näst på tur är dock ett stekhett derby mot Lazio redan till helgen.

En match i taget är såklart vad som gäller och det är inte i såna här matcher man har råd att tappa poäng om man ska kvalificera sig till Champions League.

📌 Speltips Lecce – Roma

Romas bortaspel under De Rossi är raka motsatsen till var det var under Mourinho utan nu spelar dom med bra pondus även på bortaplan varpå man kan börja titta på såna här spel igen.

Oddsen på ett par referensmatcher är högre men jag tycker att det här är en justering som ska till och att det finns ytterligare mer att hämta.

Nuvarande odds på Coolbet ligger endast ett par punkter under oddsbörserna i skrivande stund medan andra spelsajter ligger 5-9 punkter lägre. Bra förutsättningar att hamna rätt vid matchstart!

Ett uddlöst Lecce räcker inte till mot ett påskutvilat Roma trots hemmaplansfördel.

Speltips Lecce – Roma: Roma -0,5 @ 1,92 på Coolbet

/Laangnils