Leksand-Växjö/Malmö-Frölunda

Leksand – Växjö

I Dalarna har Hellkvist återigen fått i gång laget och de spelar väldigt bra ishockey. I torsdags åkte Leksand upp till Luleå och inte bara vann matchen utan gjorde det med besked. De var det klart bättre laget sett över tre perioder. Det var en jämn match men Leksand gjorde en solid insats. Det blev lagets sjunde raka seger, även om en kom på övertid. Problemet med långa trender är att de så småningom bryts.

Växjö förlorade hemma mot Frölunda i torsdags och laget ser väldigt bra ut även i år. Hallams gäng spelar en bra hockey och må hända att den inte är så rolig att titta på. Men den är helt klart effektiv. På bortais har de haft problem. Det har förvisso blivit tre segrar av fem möjliga. Däremot har fyra av fem matcher varit mot lag som förväntas komma på nedre halvan. Bara Luleå ska vara en toppkandidat och där blev det förlust.

Det är två motsatser som möter varandra. Leksand står för en frejdig offensiv och ett hårdare presspel. Växjö spelar mer återhållsamt och ställer upp i mittzon på ett annat sätt. De drivs väldigt hårt av ett bra PP och en stark förstakedja. Håller Leksand de spelarna under schack så finns goda chanser för tre poäng.

Leksand -0,5 @ 2,36 (2,48 Betsson)

Malmö – Frölunda

Malmö har överraskat många denna säsong, och laget fortsätter plocka in spelare på spelare. Senast var det Händemark som kom in och de kan ha ett av seriens starkaste centerdjup med Söderberg, Westerholm och Händemark. I torsdags var de i Gävle och trots en bra match hade de stora problem att göra mål. Det blev trots bara ett mål framåt en poäng med sig hem efter att skåningarna förlorade straffläggningen. Det var den fjärde förlusten på fem matcher, enda segern kom hemma mot Skellefteå förra lördagen.

Frölunda ser riktigt bra ut, tänk att allt som behövdes var en amerikan med högt hårfäste och ett gudabenådat spelsinne. Ryan Lasch har gjort underverk med lagets powerplay och laget har nästan 42 procent i powerplayeffektivitet. Bara 23 mål av göteborgarna har kommit i spel fem mot fem. Övriga mål har kommit i öppen bur, boxplay och sen framför allt i powerplay.

Detta bör bli en rolig match att titta på för den som tittar med neutrala ögon. Malmö har spelat roligare hockey i år och de har tre kedjor som kan producera framåt. På andra sidan står kanske seriens djupaste forwardssida. Det kan nog smälla en del och det finns två fina spel till detta möte.

Malmö -0,5 @ 2,63 (2,73 Svenska Spel)

Över 5,5 @ 2,24 (2,28 Pinnacle)

 

// Henke

Chatta