Hockey-SHL-speltips

Malmö-Frölunda

Lördagsmöte i Malmö.

Mycket kan hända på två omgångar, eller vad sägs om att sistaplatstippade Malmö står i jämna odds mot topptippade Frölunda. Ska det verkligen vara så? Hade detta varit första matchen för säsongen hade jag gissat på att du fått runt två gånger pengarna på den raka tvåan. Nu har oddset seglat upp till 2.45. Malmö tar alltså emot Frölunda under lördagen i sin hemmaborg Malmö Arena och jag tycker mig hittat ett bra spel.

Speltips: Frölunda vinner på fulltid till 2.45 på Bethard

Malmö

Som tidigare nämnts tippas Malmö i botten, där många andra lag lastat på med starka namn under sommaren har Malmö suttit mer stilla i båten. In har Vesalainen och man har stärkt upp backsidan med Schemitsch. Alsenfeldt har bytts ut mot Adam Werner vilket är väl i princip plus minus noll. Den svaga silly season har gjort att många inte har några höga förhoppningar om redhawks. Dock började laget med att överraska med tre pinnar i en svår bortamatch mot Skellefteå.

I andra omgången tog man emot nykomlingen HV71 och såg länge ut att bärga ytterligare en vinst, tvåmålsledning i tredjeperioden både reducerades och med mindre än minuten kvar av matchen kom kvitteringen. Övertiden blev mållös och HV drog det längsta strået i straffläggningen. Spelmässigt sett borde kanske Malmö avgjort matchen tidigare då man var det bättre laget under större delar av matchen.

Frölunda

Göteborgarna har behållit stommen som varit med laget under många säsonger och kryddat det med ett par spetsiga värvningar. Största namnet är såklart keepern Lasse Johansson. Framåt känns Greco och Innala intressanta. Frölunda har också hunnit med två matcher denna säsong, båda på hemmaplan. Öppningsmötet var mot Timrå.

Frölunda dominerade matchen men en Jakob Johansson som stod på huvudet i Timråkassen såg till att Frölunda bara fick med sig en pinne. Mötet med Örebro gick mer planenligt för Frölunda och trots tidigt underläge i matchen kunde man till slut vinna under ordinarie tid. Man var det bästa laget även i denna match och vann välförtjänt. Frölunda har fått en solid säsongstart.

Spelidé

Vet inte riktigt vad som förklarar oddssättningen i denna match, som jag skrev i inledningen är det helt jämna odds där man får 2.45 på båda sidorna under ordinarie tid. Vet inte om det är en fortsatt överreaktion på Malmös start mot Skellefteå eller vad det beror på. Jämför detta odds mot stängningsodds i Malmös match mot HV71, där det också i princip var jämna odds.

I min bok är Frölunda ett mycket mer komplett och bättre lag än nykomlingarna från Jönköping. Jag tror att detta odds kommer sjunka ju närmare matchstart kommer. Bethard sticker också ut lite mot övriga marknaden och har 5-10 punkter högre odds på Frölunda.

Speltips: Frölunda vinner på fulltid till 2.45 på Bethard

Chatta