Borgs Bästa

Leicester – Southampton

Leicester ställer sig med en fot i PL – tar tre poäng ikväll!

Varje match på slutet har varit krampaktig för topp 3-lagen. Och hade inte Southampton gjort bort sig, senast i lördags, så hade de varit fyra lag som slagits om de två direktuppflyttande platserna ända till sista omgången.

Hämta upp till 1500kr i spelkrediter HÄR!

Efter två raka förluster mot bottengängen Millwall och Plymouth så var det väldigt viktigt för Leicester få en seger igen. West Brom 2-1 i lördags. Och det är hemma på King Power Stadium som Leicester får det att fungera nu.

The Foxes hade 1-0 och det verkade som man snabbt kunde avgöra lördagens match. Då brände Vardy straff precis innan pausvilan. Han revanscherade sig dock genom att göra 2-0 i 65:e. Såg ut bli lugnt, men WBA gjorde 1-2 med kvarten kvar och slutet var riktigt krampaktigt för hemmalaget.

Southampton riktigt på gång och såg ut att bli fjärde raka vinsten i lördags med ett tidigt ledningsmål mot Cardiff (b)och överlägset spel i första halvlek. Men Soton chokade helt med 20 minuter kvar. Walesarna kvitterade i 68:e efter rejält övertag i spelet och på sex minuters övertid kom också 2-1 till hemmalaget. Ridå för Southampton.

Nu är det sex poäng upp för Southampton (kan vara sju om Ipswich vinner sin match) med en mindre match spelad. Då har man också klart sämre målskillnad än Leeds. Förutom kvällens match så har man Stoke (h) och just Leeds (b) i sista omgången.

Då ska även Ipswich gå tungt och/eller Leicester ska helst inte ta poäng mot Preston eller Blackburn i sina sista matcher. Nej! Southampton bör ställa in sig på att spela Play Off och ta sista PL-platsen den vägen (West Brom eller Norwich väntar i semi).

Några bottennapp, men nu har Leicester tre raka hemma och det är där man tar sina poäng nu. Stärkta av segern i helgen och galna hemmafans som vill tillbaka till PL så löser ”Rävarna” det här mot ett slokörat Saints (en poäng på sina tre senaste borta).

Spelar rak Leicesterseger hos BET365 till 2,10.