Serie A med Laangnils

Milan – Roma

Tydlig uppförsbacke för Roma

Det är två lag med högst tveksam form som möts i Milano ikväll. Därmed är det två pressade tränare som ska försöka styra upp sina lag och plocka viktiga poäng i kvällens match.

Mitt kära Roma har dock varit allt annat än övertygande på resande fot och när man nu gör det utan Dybala mot ett topp 4-lag så är det inget idé att blunda för sanningen, det här förlorar dom ganska ofta.

Oddsen på Milan har dessutom kommit upp på slutet och just nu ger raka vinsten 2,30 på Pinnacle som ligger marknadshögst, den missar jag inte!

Spel: Milan -0,5
Odds: 2,30
Spelbolag: Pinnacle

 

⚽️ Milan

Ja inte är det något vidare positiva tongångar i Milan efter respasset från Coppa Italia då man tappade en ledning hemma mot Atalanta. Det är skriverier om att Pioli lär få lämna efter säsongens slut och med sånt snack så behöver man få med sig alla poäng från den här matchen för att ens tillfälligt stävja vidare diskussioner.

Till kvällens match väntas man äntligen ha två mittbackar tillgängliga varpå Hernandez kan flytta ut på vänsterkanten igen och med Leao framför så är det är det såklart den farligaste av vänsterkanter.

I övrigt är såväl Giroud, Loftus-Cheek, Pulisic, Reijnders och Maignan tillgängliga så startelvan Milan kommer med är slagkraftig på de allra flesta sätt. Osäkerheten är istället kring lagets inställning men jag tror att dom är revanschsugna och tar alla tre poängen här.

 

⚽️ Roma

Jag och i princip hela internet har väl idisslat skillnaden på Roma med och utan Dybala och det är ingen skillnad här.

Mourinho sa hur det verkar påverkat flera spelare redan i halvtid mot Lazio när han blev utbytt det skulle inte förvåna mig alls om det är så för det var ett tafatt Roma i andra halvlek.

Vidare var Mou ut och sa hur Roma har ett okej spel fram till yttrarna men sen händer ingenting.

Ja förutsättningarna talar inte för mitt Roma som:

  • Har haft otroligt svårt att vinna eller ta poäng på bortaplan
  • Saknar kreativitet när dom spelar utan Dybala
  • Inte vinner matcher mot topplagen

När alla dom tre punkterna är aktuella här så har jag inte ens svårt att välja sida spelmässigt, trots att Milan har sett svajiga ut.

 

📌 Speltips Milan – Roma

Milan vann även det första mötet i Rom och H2H historiskt är till tydlig fördel Milan där Roma endast vunnit 1 på deras 10 senaste möten.

Om Leao är på spelhumör är det här nästan redan avgjort, Giroud kommer definitivt få fler bra inspel än Lukaku och Loftus-Cheek har 10 pannor upp på hela Romas mittfält, ja det här är väl tydligt nog nu?

I och med att oddset har studsat upp från runt 2,20 till 2,30 här idag så tycker jag spelet är ännu bättre då jag snarare räknat med att det kommer gå ner till under 2,10.

Jag plockar Milan och jobbar mitt Roma med hjärtat!

Speltips Milan – Roma: Milan -0,5 @ 2,30 på Pinnacle

/Laangnils