Serie A med Laangnils

Monza – Lecce

Fina priser på hemmalaget

Näst sista omgången i Serie A när nykomlingen Monza med ett långsökt hopp om europaspel tar emot nedflyttningshotade Lecce. 

Här tror jag att marknaden har prisat in motivationsfaktorn lite väl hårt för att Monza är det bättre laget och när nyckelspelare ser ut att saknas i Lecce så är jag inte sen att vikta över ytterligare åt hemmalaget.

Speltips Monza – Lecce: Monza -0,5 @ 2,51 på Pinnacle

⚽️ Monza

Nykomlingarna från racingstaden har överträffat mina förväntningar då dom uppvisat en imponerande stabilitet sett över hela säsongen.

Värt att nämna här är något jag läste nyligen att Juventus riskerar att bli avstängda från Europaspel varpå en åttondeplats skulle innebära kvalificering till europaspel. Monza har chans att kliva förbi både Torino och Fiorentina vid vinst här och därmed ta sig till den åttondeplatsen. Långsökt? Javisst men hopp ska man inte sopa under mattan för det.

Med en suverän form på 7 matcher utan torsk, 5 vinster och 2 oavgjorda. Givet den kontexten känns tanken att dom skulle komma till den här matchen otaggade framför hemmapubliken ganska osannolik.

Jag tror på fortsatt full fart från hemmalaget som ur de flesta perspektiv är det bättre laget.

Mot ett Lecce som inte får till försvarsspelet så tror jag att dom inte ska ha alltför svårt att hitta målet.

⚽️ Lecce

Lecce som länge såg ut att inte alls behöva oroa sig för nedflyttning befinner sig just nu bara 3 poäng ovanför Verona som är på fel sida strecket.

Vad gäller form så står Lecce på helt andra sidan av Monza på formkurvan. Lite selektivt urval men dom har bara en vinst på tretton matcher, då har man ändå mött bottenkollegan Verona där man inte lyckades vinna.

Som om en hopplös form och ett nedflyttningsstreck som närmar sig inte vore nog så ser man ut att även denna match sakna viktiga Mårten Hjulmand på mittfältet. Under säsongen har han varit en nyckefigur i Lecce med sitt fysiska spel.

Ett långtgående problem är Lecces oförmåga att hålla tätt bakåt, tillsammans med en ineffektivitet framåt är det såklart inte dom bästa förutsättningarna för att stanna kvar i högstaligan.

Organisatoriskt räcker dom inte till här mot ett Monza som hittar igenom.

📌 Speltips Monza – Lecce

Lecces har en resultatmässig kräftgång och har under en tid överskattats rent oddsmässigt och jag tycker det blir väldigt tydligt här.

Lecce är inget vidare bortalag och när hemmalaget är det bättre laget i bättre form så gillar jag priserna på hemmalaget. Prestige och en faktiskt, om än långsökt, chans till europaspels så ger jag inte mycket för motivationsvinkeln här, hemmalaget kommer vara påslaget.

2,51 på hemmalaget känns bara för högt och jag håller Monza som större favoriter, runt 2,3 hade jag tyckt varit mer rimligt.

Fint värde och bra betalt även på -0,25 till 2,13  nollboll till 1,74 och här väljer man helt efter riskaptit.

När Lecce ser ut att få klara sig utan Hjulmand så gillar jag förutsättningarna för alla tre poäng till hemmalaget och väljer rak Monza!

Speltips Monza – Lecce: Monza -0,5 @ 2,51 på Pinnacle

/Laangnils