Hockeyallsvenskan speltips

Mora – Södertälje

Premiär i Hockeyallsvenskan!

Hockeyallsvenskan drar igång nu på fredag och det är alltid lite klurigt att veta vart lagen står i början på säsongen men jag har en spelidé i Mora jag gillar. Magnus Bogren är fortsatt tränare i Södertälje och av det jag har sett på försäsongen är att lagets spelsätt inte har ändrats något nämnvärt från i fjol. Man vill fortsatt spela en kontrollerad ishockey med en tajt defensiv, något som 1,71 GA/60 under försäsongen skvallrar en del om. Visst, sex matcher på en försäsong, i och för sig mot lag som Brynäs, Oskarshamn och Västerås är på tok för lite för att dra några slutsatser av men det ger en liten fingervisning i vad man kan vänta sig av Bogrens mannar.

Kikar vi på hemmalaget har det varit lite öppnare historier under försäsongen med en hel del mål både framåt och bakåt. Laget i år är något sämre än i fjol och av vad jag har kunnat se på försäsongen har nya tränaren Daniel Hermansson ändrat väldigt lite i Moras sätt att spela ishockey på efter Hedberg.

Spelet jag kikat på är under 5.5 mål. Jag tror det kommer vara en tajt tillställning och sett till oddsen är Södertälje det starkare laget. Södertälje kommer vilja kontrollera tempot och ha en hel del puck och hemmalaget kommer sätta hög press, åka mycket skridskor med snabba spelomställningar som sitt främsta hot framåt. Linan öppnade 1.75 och har under onsdagen stigit 10 punkter till 1.85 som den står i just nu. Kan tilläggas att samma lina stängde som högst i 1.86 i fjol i något av lagens fyra möten under grundserien och i de tre andra bataljerna stängde den söder om 1.71. Oddset 1.75 känns rätt fair men i mitt tycke är allt norr om 1.8 för högt för att det inte ska vara värt ett klick.

Speltips: Under 5.5 Mål i matchen till 1.85 hos Bet365

under 5.5 mål

Mvh,
Mange

Chatta