Esport

NaVi – MOUZ

NaVi – MOUZ

Den sista finalen i CSGO och att s1mple har möjligheten att stänga igen CSGO boken är fantastiskt. Han är den bästa spelaren som rört spelet och att just han ska få lyfta den sista pokalen är ett perfekt slut på sagan. På andra sidan har vi Mouz som är unga och precis börjat sina karriärer kan man säga. Deras tid kommer i CS2 och att få se dem avsluta CSGO eran med en seger är ett stort bevis på att så länge spelare får rätt utbildning i ung ålder så finns alla stora möjligheter, Mouz har fått alla 13-14 åringar att drömma stort.

Det här är en bäst av 5 matcher vilket bara spelas ett par gånger per år. Räcker det för Mouz att ha en bra map pool och hungern eller ska NaVi få det perfekta slutet? Jag vill tro att s1mple får avslutet man bara läser om i böcker.

NaVi

En organisation som vunnit allt och lite till. NaVi är verkligen en stormakt inom esport och det är inte mer än rätt att dem får stå i den sista finalen av CSGO. Deras resultat i turneringen talar sitt tydliga språk då man har vunnit 10 raka kartor. I deras semifinal mot Monte under lördagen så låg man under på båda kartorna men lyckades hitta flow och tillslut vann man matchen med 2-0 trots att Monte hade flera rundor med övertag. På Mirage stod de 4-9 till Monte och matchen slutar 16-12 Navi.

Spolar vi tillbaka tiden bara 1-2 år så var det alltid s1mple som var högst upp på scoreboarden oavsett vinst eller förlust. Mot Monte igår så hade både b1t & aleksib bättre +-/ samt att iM hade bättre hltv rating. Det här visar på att nya NaVi har en bra bredd och att man inte längre är en one man show. s1mple är fortfarande avgörande om laget ska ta sig långt i turneringar och hålla en hög nivå under längre tid men i enskilda matcher så är pressen inte lika stor på stjärnan.

Bäst av 5 mot Mouz och det största hotet mot NaVi är map poolen. Det är Vertigo och Anubis som kommer att plockas bort vilket gör att vi har fem kartor kvar. Mouz kan spela samtliga fem kartor men i en final så är det inte alltid att laget med bäst map pool vinner. NaVi har så mycket annat som ger dem fördel i den här finalen. NaVi kan precis som Mouz spela kartorna bra och jag gissar på att vi inte ens får se fem kartor, 3-1 NaVi?

MOUZ

Den nya generationen har i sin första stora turnering tillsammans tagit sig till final. Jimpphat gör sin första tier 1 turnering och trots att laget bara hållit ihop under ett par månader så skapar man resultat. Mouz har någonting bra på gång till CS2 och jag är säker på att det inte är sista gången vi ser laget ta sig långt i en turnering under de närmsta månaderna.

Det har förlorat ett par kartor här och där under turneringen men Mouz har visat mental styrka och framförallt så har dem alltid en extra växel att lägga in när det ska avgöras sent in i matcherna. Mot ENCE igår och G2 i fredags så körde man över sitt motstånd på map 3. Nu möter man NaVi som varit turneringens bästa lag sett till statistik och jag ställer mig frågan om Mouz verkligen har vad som krävs.

Det här kommer att bli en jämn match där individuella misstag och prestationer blir avgörande. Båda lagen har ett spel som fungerar på de flesta kartor och det lagen som vågar mest vinner. Jag gissar på att Mouz kan komma aningen övertända vilket kan ge tre olika utfall. Det negativa utfallen är att man vill lite väl mycket och går bort sig och det andra är att spelet låser sig helt. Det kan ju bli ett positivt utfall vilket leder till att allting sitter och att man bara flowar igenom matchen, får jag dock gissa så blir det mer åt det negativa hållet.

Det som var fallet för Monte igår mot NaVi var att så fort dem inte lyckades vinna ett par rundor så blev man låsta och inte vågade spela ut sitt spel. NaVi var väldigt bra på att nyttja det och bara kliva på ännu mer vilket gjorde att pressen hos Monte blev tuff. I det avgörande momenten så är jag rädd att samma sak kommer hända för Mouz här och då vinner man inte mot NaVi.

Speltips: NaVi – Mouz

Känslan är att det var länge sedan vi hade en final där oddset var så pass jämna som dem är idag. Mouz har fått bära favoirtskapet hos Pinnacle vilket jag inte kan argumentera för. Jag tycker att NaVi ska stå som favoriter i den här finalen.

Ancient, Nuke, Inferno, Mirage & Overpass är kartorna som kommer att spelas i den här finalen och även det är negativt för NaVi att Anubis plockas bort så är det egentligen inte en enda karta som egentligen är så stort övertag till Mouz som man kan få se i vissa bäst av 3 matcher.

Här får vi gå tillbaka och kolla på grunderna för både NaVi & Mouz vilket leder mig till att NaVi är mer stabila när det väl ska avgöras.

Mitt spel i matchen blir NaVi ML till oddset 1.96 hos Pinnacle

//Emil

Chatta