Laliga-Junifalken

Osasuna – Villarreal

Jämnt möte i Pamplona när Osasuna tar emot Villarreal

Hemmalaget är inne i en svag period, men underskattas likväl återigen.

Osasuna har ett gäng mediokra insatser i ryggen, där dom enbart har en vinst på senaste 8. Kvaliteten finns dock där, och hemma på El Sadar är man svårslagna.

Villarreal börjar kanske hitta tillbaka till ligaformen, men med uttåg ur konferansen, är det tunga huvud och ben som gästar.

Ett utvilat Osasuna ska onekligen kunna störa den gula ubåten.

Spel: Osasuna 0 @ 2.24 / Pinnacle

Osasuna

Förlusten senast mot Valencia innebär att Osasuna nu trillat ner på en 8e plats, och är bland dom formsvagaste i ligan. Enbart en vinst på åtta senaste matcher är svaga papper, där insatserna dock kanske inte helt motsvarar resultaten.

Osasunas styrka är att man väldigt sällan gör dåliga insatser, utan håller överlag en jämn nivå. Laget är väloljat och välorganiserat, där samtliga gubbar alltid gör jobbet. I Moi Gomez och Chimy Avila finns både högt kunnande och hög kvalitet, som absolut kan störa gästerna.

Hemma på El Sadar är laget starka, där publiken skapar en kokande kittel som gör arenan otroligt svårspelad. Mot ett lite trött motstånd ska Osasuna klara sig bra med sitt taktiska spel.

Villarreal

Den gula ubåten bröt sin svaga ligaform med sju poäng på sina senaste tre matcher, och gick in i returmötet mot Anderlecht med luft under vingarna. Prestationen var överlag bra, men ändock räckte det inte hela vägen och uttåget var ett faktum.

Jag ställer mig frågande till att Villarreal lyckas ställa om både kropp och huvud till denna tuffa bortamatch, där det syntes att förlusten i torsdags slog hårt. Med en redan pressad Setién vid sidlinjen, som knappast andas pondus i motgång, kan det vara en hel del trötta spelare till detta möte.

Villarreal får dessutom klara sig utan Alex Baena, som under säsongen varit en av lagets viktigaste spelare. Sett till att man därtill spelade med full styrka mot Anderlecht, adderas ännu en trötthetsfaktor.

Speltips Osasuna – Villarreal

Ett utvilat Osasuna ska absolut ha goda chanser på poäng, något som inte syns på oddsen.

Den svaga trenden är såklart ett orosmoment, men sett till att Osasuna väldigt sällan står för en dålig insats, gör att den aspekten dras ner lite. Hemma på El Sadar gör man alltsomoftast bra matcher, där publiken onekligen hjälper till. Utvilade och hungriga tjurar, med Avila i spetsen, kommer kunna ställa till problem för gästerna.

Villarreal har trenden på sin sida, men sett till att man dels behövt dubbeljobba ett tag, dels tuffa uttåget, gör att jag har svårt att se laget helt kunna ställa om till denna match, både fysiskt och psykiskt. Uttåget tog hårt på spelarna, och att ställas mot Osasuna i det här läget, är bland det tuffaste man kan göra.

Enligt mig står Villarreal bara för lågt här, och när vi då får hela 2.24 på Osasuna nollboll, hugger vi utan att blinka. Denna bör vara spelbar till ner 2 ggr pengarna.

// Junifalk

Spel: Osasuna 0 @ 2.24 / Pinnacle

Chatta