Innebandy-SSL-speltips

Pixbo Wallenstam – Jönköping IK

Pixbo Wallenstam – Jönköping IK

Spelbolagen ställer ut hemmalaget som stora favoriter men Jönköping är inte alls ofarliga och även om Pixbo bör vinna matchen ska det inte bli någon överkörning. Pixbo har varit helt okej de senaste omgångarna medan Jönköping har lyft sitt spel trots två raka förluster. Tycker inte alls att Pixbo är fyra bollar bättre än Jönköping just nu.

Pixbo Wallenstam

Pixbo kom undan med minsta marginal mot både Mullsjö och Dalen. Jag hade position på Pixbo i båda matcherna och spelen hittade hem men det var inte alls vackert. Det saknades fokus och det defensiva arbetet var obefintligt. Jon Hedlund som vaktade målet när Sverige vann VM guld under hösten har varit totalt iskall och det skulle inte förvåna mig om man sätter in sin reserv här vilket är bra för Jönköping.

Pixbo måste hitta tillbaka till att bli lite mer grisiga över hela banan. Laget gör fortfarande mycket mål men det fungerar inte att släppa in 8 bollar mot ett lag som Dalen. Man bör ha pratat om dessa saker under veckan och troligtvis lär vi få se ett Pixbo som inledningsvis tar det lite lugnare och det kommer passa Jönköping perfekt.

Att Pixbo ska stå som favoriter mot Jönköping är det inget snack om. Däremot att det ska vara en skillnad på fyra mål har jag svårt att se. Jönköping är bättre än så och Pixbo har viktigare saker att jobba på än att försöka köra över Jönköping idag.

Jönköping IK

Det kommer inte att bli slutspel för Jönköping denna säsong heller men man har gjort framsteg och 6-12 borta mot Linköping senast var lite väl stora siffror. Tycker att Jönköpings sista 1-2 månader varit riktigt bra och dem ska inte alls behöva oroa sig för att Hagunda ska klättra om. Nu handlar det om att avsluta säsongen snyggt och att fortsätta ha en bra känsla i laget.

Många unga spelare som börjar växa ut till bra SSL spelare finns i Jönköping och förhoppningsvis kan dem få behålla alla. Jönköping har blivit ett klassiskt lag som får ihop en intressant trupp men där dem större föreningarna tar stjärnorna. Jönköping gör det väldigt bra utefter sina förutsättningar och framförallt är dem jobbiga att möta för topplagen. Man lyckades nästa ta poäng av Storvreta för bara ett par omgångar sedan och Pixbo bör man inte vara rädda för.

Blandningen av spelare i Jönköping är intressant. Man har spelskickliga backar och ett par forwards som går rakt på mål vilket gör att det i varje kedja finns olika vägar att hitta målchanser. Det har blivit problem för många lag och med tanke på hur det defensiva spelet hos Pixbo varit senaste matcherna så har Jönköping bra chans här. Lyckas man bara sätta stopp på Pixbos offensiv i början av matchen så kan man ta poäng.

Speltips: Pixbo Wallenstam – Jönköping IK

Tycker det blivit en tankevurpa hos spelbolagen här med en pluslina på 3.5 mål. Förväntat mig alls att Jönköping skulle värderas på dessa nivåer. Gillar det jag fått se av laget och det är ett lag som har betydligt enklare att spela mot topplag där dem inte behöver föra matcherna. Ett högt odds på rak seger får bli en liten rail peng men huvudspelet i matchen är pluslinan.

Mitt spel i matchen blir Jönköping +3.5 mål till oddset 1.75 hos Expekt

//Emil

Chatta