Skytteligavinnare Premier League 2023

PL Skytteligavinnare 2023

Premier League – Skytteligavinnare 2023

Jag tror det kan bli riktigt kul i fajten om titeln som skytteligavinnare denna säsong. Förra säsongen såg det länge ut som Mohamed Salah skulle lösa titeln men Son hade målkavalkad i Salahs måltorka och de slutar på samma antal mål tillslut. Nu i år tror jag det kommer se helt annorlunda ut.

Mycket snack om Haaland i Manchester City sedan övergången från Dortmund. Men jag tror inte att det blir så enkelt för Haaland att bara vinna allt med Manchester City. Premier League är en helt annan liga än Bundesliga. Visst nu ska han nog leverera som den striker han är. Men ekvationen att stoppa in Bundesligas ”bästa” spelare i Premier Leagues ”bästa” lag betyder inte att det går jämnt ut. Och det är just här jag inte håller med oddsen. Lagmaskinen City saknar det där.. Lagmoralen.

Manchester City är en maskin som bara levererar men det tar ibland stopp i maskineriet, det tror jag beror på att det saknas hjärta. En faktor är att det är otroligt svårt att få alla spelare att funka med varandra, när det köps spelare från världen över. Jag är inte säker på att världens bästa spelare på sin position, KDB, köper Peps tanke med Erland och bara ska älska att slå räkmackor till Haaland om han inte levererar. DÅ kommer maskinen att få problem.

Mitt spel i skytteligan blir därför inte Haaland utan tittar mer åt ligans ”tvåa”, där finns en lagmoral Premier League sällan skådat. Inte på bra länge i alla fall. På det sättet Klopp får sitt manskap att vinna och förlora tillsammans är något jag inte sett på bra länge. Spelare som spelar för varandra. Laget före jaget.

Det som talar emot just de orden är att Mohamed Salah fick sitt kontrakt ungefär som han ville och blir därmed lagets bäst betalade spelare. Men med tanke på hans tidigare prestationer så tror jag inte det är för allvarligt internt och skapar schismer.

Så jag tittar därför till Liverpools nyförvärv Nunez. En väldigt spännande spelare i Klopps lagbygge. Vi kommer nog inte se Nunez som en startspelare från dag ett utan mer som en inhoppare de första matcherna. Men det tror jag bara sporrar strikern att leverera.

Just nu får man Nunez till 12ggr degen som skytteligavinnare. Har en känsla av att det kommer bli en galen kamp om just den titeln, när två av ligans bästa lag har köpt in varsin striker. Vem vill inte vinna den titeln.. Men faktum är att Haaland har den större pressen på sig att leverera än till exempel Nunez och därför blir det just mitt spel. Om jag har rätt eller fel, det får tiden utvisa men detta blir mitt spel idag.

Speltips: Nunez göra flest mål i PL @12.00 Unibet

Sidospel, Mohamed Salah att vinna assistligan till 13ggr degen. Vinnare av förra säsongens assistliga. Oddset är också från Unibet