Iceman Dart

Players Championship Finals

Darten är stekhet så här års och med mindre än en månad kvar till VM börjar pulsen infinna sig. Grand Slam togs nyligen till handlingarna och nu är det dags för den sista stora turneringen innan världsmästerskapet, Players Championship Finals som spelas i Minehead. 64 spelare ska bli en under ett intensivt program över tre dagar. Vem plockar hem titeln i Somerset?

signa konto på coolbet här och lira med stugan

Det är dags för mig, Iceman, att dra igång dart-rekarna här på Stugan. En ynnest där fokus kommer ligga på VM som drar igång den 15:e december och pågår till den 3:e januari. Redan denna vecka varvar vi dock igång med några rekar på världens bästa betting-sport. Players Championship Finals ska avgöras i Minehead och med mycket pengar i potten samt ett stundande världsmästerskap lär vi få se de större namnen ta för sig.

Grand Slam avgjordes i helgen och äntligen fick Michael “Bully Boy” Smith, efter åtta tidigare TV-sända major-finalförluster, plocka hem titeln när han slaktade Nathan “Aspen” Aspinall i finalen. 180-maskinen från Liverpools utkanter kommer minst sagt bli farlig i Ally Pally (platsen där VM spelas) men denna helg tror jag inte han upprepar succén.

Lottningen är nämligen smått ofattbar där de kanske tre hetaste spelarna just nu – Smith, Van Gerwen och underbarnet Josh Rock – alla hamnat på samma åttondelsfinalsida. Där finns dessutom Dimitri “Dansarn” Van den Bergh. Då dessa fyra återfinns bland de åtta oddsfavoriterna lockar det föga att spela på dessa herrar.

Istället finner jag spelvärde i Luke Humphries. “Cool Hand Luke” har genomgående varit en av de bästa spelarna detta år där han framförallt dominerade i European Tour under våren. Efter en något sämre sommar har 27-åringen, som nyligen blev pappa, växlat upp. I Grand Slam visade han klassen mot MvG (Van Gerwen) med flera mäktiga checkouts men stod sedan för en svag semifinal mot Aspinall när han slet med dubblarna.

“Hump” har fått en tämligen bra lottning med en blek Rafferty i första rundan och därefter Jim Williams kontra Mike De Decker som normalt inte ska ha något att säga till om mot Berkshire-sonen. Mourinho-älskaren José “Såsen” De Sousa i en trolig tredje runda är också en hyfsad lott.

Sett till vinnaroddsen sticker onekligen 15 gånger pengarna på Humphries ut. 64 spelare och kort format till en början innebär givetvis enorm varians, men jag tycker “Cool Hand Luke” ska stå lägre än så här. Både ett roligt och värdemässigt spel som ni finner på Coolbet.

Några rekar inför den första omgången kommer jag delge framöver i veckan. Därefter återkommer jag när VM nalkas.

Lycka till!

Speltips: Vinnare Luke Humphries @ 15.00

/ Iceman

Chatta