Iceman Dart

Players Championship!

Det vimlar av matcher under fredagen, närmare bestämt 32 stycken, när samtliga 64 spelare som kvalificerat sig för Players Championship Finals ska beträda ochen (fotmärket). Flera intressanta drag finns men jag har fastnat för två spel till fint odds på Mr Green som sticker ut.

Signa konto på Mrgreen här och få 500kr i Freebet

🎯  Callan Rydz – Madars Razma: Razma vinna @ 2,45

Madars Razma kämpar ofta med våra svenska förmågor då dartspelare från Norden och Baltikum tävlar på samma villkor kring att ta sig in i de större tävlingarna. Den gänglige letten har inte alltid haft det lätt mot blågula motståndare men väl i PDC (The Professional Darts Corporation) har 34-åringen gjort det riktigt bra denna säsong.

“Razmatazz”, som kliver in till Bon Jovis magikerlåt Livin’ on a Prayer”, har tagit ett gäng tunga skalper under året, inte minst i World Grand Prix där mästaren på trippel 19 tog sig till kvartsfinal efter att ha slagit ut topp 25-spelare som Ryan Searle och Darryl Gurney.

Har Razma haft ett bra år har det varit precis tvärtom för Callan Rydz. Newcastle-supportern var grymt bra i VM förra året och jag trodde mycket på den unga 24-åringen inför 2022. “The Riot”, som har ett högt tempo när han kastar, har dock inte alls varit att känna igen där det är uppenbart att självförtroende saknas. Framträdanden i World Matchplay, European Tour 10 och World Grand Prix har samtliga slutat med fiasko under hösten när Rydz haft ett mediokert snitt.

Jag ser detta möte, som spelas i bäst av 11, som vidöppet men Rydz pekas ut som klar favorit av oddsbolagen. Mr Green ligger högst på Razma där 2,45 onekligen smakar mumma på den gänglige letten. Magiskt odds som, i mitt tycke, borde ligga åtminstone 25 punkter lägre.

Spelstopp: 12:00

🎯  Under 2,5 180:s James Wade – Mensur Suljovic @ 2,14

Dart är en magisk sport men ska man fastna är det knappast denna match som ska bevittnas. De två mest trötta kastarna går upp mot varandra i Minehead när Alexander Axéns hatobjekt James Wade ställs mot den förmodligen långsammaste spelaren på touren, österrikaren Mensur Suljovic.

Wade har tillhört toppen i världen under ett gäng år men börjat få se sig omsprungen. “Bibliotekarien” har en otäck förmåga att få sina motståndare att gå ner sig vilket gör att han vinner matcher trots ett mediokert snitt. Det är främst dubblarna JW är grym på, inte scoringen där 180:s sällan haglar när 39-åringen är i farten.

Mensur Suljovic påminner i viss mån om Wade. Gamlingen från Serbien, som kastar under österrikisk flagg, drar ner på tempot något oerhört vilket sabbar rytmen för motståndarna. Det gör att han, trots en bedrövlig kastteknik, ofta är med i matcherna. Någon hög scoring är det dock inte tal om. Suljovic stod för noll 180:s på 23 legs i Grand Slam förra veckan vilket säger en hel del.

Mr Green erbjuder i skrivande stund 2,14 på under 2,5 180:s vilket i mitt tycke är en bomb. Dessa herrar tillhör de sämre på touren i denna kategori och oddset är runt 20 punkter högre än på andra sajter. Första omgångens bästa spel hittas i den tråkigaste matchen!

Spelstopp: 13:15

/ Iceman

Chatta