Portugal – Ghana

Portugal blir en av få minuslinor första gruppspelsrundan!

Tuffa minuslinor är sällan roliga att plocka så här tidigt in i en VM-turnering då risktänket tenderar att vara lite extra påslaget hos även de bättre nationerna. Just Portugal känns dock som en trevlig minuslina tycker jag, mot Ghana som inte skrämmer allt för mycket.

Spel: Portugal -1.25 @ 1.91 MrGreen

Portugal

Ronaldo har precis nyligen förvisso haft ett rejält utspel i media men det tror jag inte påverkar truppläget speciellt mycket. Portugal har en trupp som kan ta sig riktigt långt i den här turneringen och genrepet mot Nigeria var en felfri seger med 4-0.

Det här laget är extremt komplett och faller pusselbitarna på plats kommer de röd-gröna bli grymt svårslagna. Alla bitar finns där, det handlar bara om att få sakerna att funka tillsammans.

Portugal är en fin dark-horse i år och bör göra processen relativt kort med Ghana.

Ghana

Jag har varit inne på att de afrikanska lagen bör få det ganska tufft i årets VM och även om just Ghana är ett av de länderna som oddsmässigt har en okej chans att ta sig vidare, så bör man inte räcka till mot Portugal.

Det stora utropstecknet är att Bilbao´s maraton-gubbe Iniaki Williams under sommaren valde just att representera Ghana istället för Spanien och där har man fått en målskytt man länge saknat, även om jag inte tror det räcker speciellt långt. I övrigt är truppen helt okej, men saknar de riktigt stora stjärnorna.

Partey från Arsenal är det stora namnet och därefter finns ett par andra gubbar från Premier League i Lamptey & Amartey, samt ett gäng utspridda i franska och spanska ligan. Det är dock inga toppnamn och när halva elvan kikats igenom så blir det allt mer skralt med tyngre namn.

Ghana kanske kan lösa ett avancemang här men det blir knappast på bekostnad av Portugal.

Speltips Portugal – Ghana

Jag tror kort och gott att Portugal är både ett och två nummer för stora för Ghana. De sistnämnda stod för ett katastrofalt AFCON senast när man hamnade dyngsist i en grupp med Marocko, Gabon och Comorerna. Två av de där lagen är givetvis ljusår sämre än Portugal.

Man tog sig till VM med nöd och näppe men, nej, det räcker ej mot ett av Europas bästa och minst skadedrabbade lag. Portugal tar tre pinnar i öppningsmatchen utan större problem.

Spel: Portugal -1.25 @ 1.91 MrGreen

Chatta