Portugal – Schweiz

Tung uppgift för Portugal mot Schweiz!

Till kvällen gör Portugal och Schweiz upp om den sista platsen i kvarstfinalerna. Även om Portugal troligen kanske krånglar sig vidare till slut så tror jag att man spelmässigt får en riktigt tuff match mot alp-gossarna. Oddsen på +0.5 har tickat upp lite och det är läge att trycka av!

Spel: Schweiz +0.5 @ 2.04 HAJPER
Hämta ditt 1000 kr freebet på Hajper HÄR!

Portugal

Ganska fin turnering så här långt av Portugal även om man kastade bort matchen mot Sydkorea ganska ordentligt. Den var dock lika betydelselös som Frankrikes match mot Tunisien och inget som tas speciellt allvarligt på.

Hur som helst så känns inte Portugal som laget som bara öser på framåt till varje pris, ungefär som brassarna igår. Eller den typen av forcering finns nog inte i detta Portugal över 90 minuter. Uddamålsseger mot Ghana, 90+3-straff mot Uruguay för 2-0 och förlust mot Sydkorea är trots allt inte jätteskrämmande.

Schweiz

Jag tycker faktiskt Schweiz återigen gör ett riktigt fint mästerskap. Trots Brasilien i gruppen så har man tagit sig vidare återigen, efter en solid seger mot Kamerun och en riktigt vass insats mot Serbien senast i en måstematch av rang.

Det här laget har lirat ihop i 10 år i stort sett, med ett par spelare in och ut såklart. Men stommen är densamma och det syns. Schweiz är det lag som brassarna haft överlägset tuffast mot spelmässigt såhär långt och det är helt enkelt en trupp som jobbar åt samma håll och som alltid gjort detta.

Schweiz är ingen rolig uppgift för Portugal och här ska det bli tight.

Speltips: Portugal – Schweiz

Pengarna senaste timmarna har landat på Portugal och det är dags att ta ostarna i min bok. Jag gillar detta Schweiz mycket och man vet att man nästan alltid får en gedigen prestation av de röd-vita.

Det här är med stor sannolikhet många i ”stommens” sista VM hos Schweiz i gruppspelet var det tydligt hur otroligt sammanspelta och väloljade man är som ett kollektiv.

Portugal har mängder med fantastiska spelare men också flertalet frågetecken kring hur det egentlig står till inom stängda dörrar och varför vissa spelare inte får spela över huvud taget.

Portugal är ett otroligt bra landslag, men jag är inte helt övertygad om att man bara kör över Schweiz, på något vis. Det kommer krävas Portugals bästa match i turneringen om man ska ta sig vidare efter fulltid här.

Spel: Schweiz +0.5 @ 2.04 HAJPER
Hämta ditt 1000 kr freebet på Hajper HÄR!

Chatta