Powerplay analys Henke

Powerplay 25/11-21

Powerplayanalysen från Stugans hockeyexpert Henke!

Torsdag betyder (nästan) alltid SHL och stream på Stugans twitch-kanal där jag, Timman och Bobby lotsar er. Vår toppliga bjuder oftast på underhållande ishockey och det bör inte vara något undantag nu. Det är tre lag på bortais som behöver vinna för att få lite lugn. En kupong där toppen möter botten i ganska stor utsträckning, så här gäller det att jobba skrällar för att få vettigt betalt. Tre derbyn spetsar kupongen ytterligare. Dags för nedsläpp!

Vill du spela Powerplay tillsammans med Henke så hittar du hans andelar här, eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 18:59

1. Luleå – Brynäs 2
Kupongens första batalj hämtar vi från Norrbotten där ett underpresterande Luleå möter ett skakigt Brynäs. Sedan landslagsuppehållet har norrbottningarna hunnit spela tre gånger. Förlust borta mot Linköping följdes upp med en seger mot Örebro och ett oavgjort resultat mot Färjestad. Brynäs å sin sida vann båda sina matcher, först i utklassningsstil mot Leksand och i lördags slogs Malmö tillbaka efter att Nick Olesen gjort två strutar. Det kommer bli många streck på hemmalaget och även om Bulans gäng ska vinna detta i merparten av försöken så kan det bli för mycket. Värdet finns på högersidan.

2. Malmö – Rögle 2
Näst följer ett Skånederby. Detta är andra mötet för säsongen, det första slutade med uddamålsseger för Rögle som var hemmalag då. Spelmässigt har Rögle inte sett ut som ett topplag om vi kollar på underliggande siffror. Men de har haft bra kontroll på matcherna när de har tagit ledningen. Malmö har kryddat forwardsuppsättningen under början av säsongen men resultaten har uteblivit. Fagervalls gäng ligger faktiskt utanför slutspel inför denna batalj. Detta är en match där många kommer att helgardera för att det är ett derby. Således kommer krysset ligga runt eller till och med över 25 procent. Det är mycket som talar för bortalaget och tvåan kan vara en fin spik.

3. Skellefteå – Djurgården 2
Skellefteå gör sin femte match sedan uppehållet då de även hunnit med att ryka ur CHL mot Sparta Prag. I SHL har västerbottningarna däremot övertygat där vinster mot Växjö och Leksand märks. Så formen får betraktas som god. Det blåser kalla vindar i Djurgården, under onsdagen kom det ut att värvade stjärnan Linus Videll anmält klubben för kränkande behandling. Nu har Videll börjat träna med laget och även om han inte är aktuell här så är han det längre fram. Streckmässigt är detta mångas första spik på kupongen. Ettan huserar i skrivande stund runt 75 procent. Galet såklart, värdet finns på högersidan.

4. Linköping – Leksand 1
Linköping hade det tufft i början och det var stundtals ett juniorlag som ställdes på isen. Nu har många spelare kommit tillbaka och då har också poängen ramlat in. Förra veckan blev det segrar mot Luleå och Djurgården. Det gör att östgötarna nu har fyra raka vinster även om en bara var värd två poäng. Leksand förlorade tre matcher förra veckan och var på väg ut ur CHL med dunder och brak mot ett österrikiskt lag. Hellkvists mannar tog sig samman och vann med 8-1 under tisdagen, således är masarna kvar i turneringen. Bortalaget bör streckas som favoriter och närmre nedsläpp så kommer nog procenten att komma. Lurig match där ytterkanterna är att föredra.

5. Timrå – Färjestad 1
Det skulle vara över för Timrå, de gick in i tre viktiga matcher där tre förluster troligen hade garanterat ett negativt kval. Istället blev det tre segrar mot Brynäs, Djurgården och Oskarshamn. Tre insläppta mål totalt på dessa fighter övertygar. Färjestad har haft det minst sagt skakigt. Laget som många hypade upp som det bästa på länge och klara favoriter till guldet har inte levt upp till förväntningarna. Veckan avslutades förvisso med två vinster men ingen trepoängare. Kan bli så att det blir värde på Färjestad men jag tror att de kommer närma sig 60 prollar och det är för mycket. Börja strecka från vänster och så långt som plånboken tillåter.

6. Växjö – Oskarshamn 1
Ännu ett derby på kupongen, även om det inte alls är samma hetta kring detta möte som det i Skåne. Växjö åkte till Finland och Tammerfors i tisdags, där blev det förlust och således var CHL-äventyret slut. Sedan uppehållet har det inte blivit en enda seger. Förlust mot både Skellefteå, Frölunda och Tappara. Oskarshamn inledde säsongen på ett övertygande sätt men formkurvan har dalat på slutet. Bara en poäng in på kontot i de två senaste matcherna. Här bör du ha koll på procenten hos hemmalaget, det kan bli för högt. På mindre kuponger funkar det att spika Växjö, men finns det några slantar kvar så gardera.

7. Örebro – Frölunda 1
Örebro var tippade i toppen av tabellen av många experter inför. De återfinns på åttonde plats och har bara en poäng upp till topp 6. Så allt är inte katastrof, långt därifrån. Spelmässigt ser det okej ut, varken mer eller mindre. Laget ligger högt i corsi men de tar väldigt många avslut långt utifrån. Frölunda leder tabellen och spelar väldigt bra. Under tisdagen gick de vidare i CHL efter att ha krossat ett sjukdomsdrabbat Mannheim med 14-2 över två matcher. Stora anledningen till topplaceringen är Ryan Lasch, han spelar två minuter per powerplay och är dominant. Rönnbergs gäng ska nog vara marginella favoriter men finns risk att de får för stort förtroende. Strecka från vänster.

8. Djurgården – AIK 1
Allt avslutas i SDHL och på Hovet när Djurgården ska försöka besegra AIK. Hemmalaget kommer från tre raka förluster och bara tre mål framåt på dessa matcher. Det ska sägas att förlusterna har kommit mot tre av de bättre lagen i serien och inte varit några matcher som DIF förväntas vinna. Gnaget däremot har haft bra form på slutet och de har vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Segern mot Linköping sticker ut. Även om de inte var spelförande så är tre poäng fortfarande tre poäng. Lagen möttes i slutet av oktober då vann AIK efter straffar. Med det sagt har Djurgården ett marginellt bättre lag och ska kliva in i matchen som favoriter, finns bra chans att de dessutom blir understreckade.

Henkes superspik!

Rögle
Det är förvisso lagets femte match på tio dagar, men i tisdagens match gjorde Brithén comeback. Han är en av Sveriges bättre centrar i Europa och således en enorm förstärkning. Samtidigt är det en match många helgarderar och då finns det ännu bättre värde att hitta en spik.

Henkes kupongrensare!

Timrå
Medelpadingarna har fått igång spelet mer och mer. Det är inte lika hårt tryck på laget längre. Nu kommer Färjestad på besök och nog för att de har tagit poäng i två raka så är det mer press på bortalaget. Timrå kommer inte vara med på särskilt många kuponger. Finfin rensare!

//Henke

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta