Powerplay analys Henke

Powerplay 30/11 | 250K EXTRA

Vi avslutar november med extrapengar. 250.000 kr har Svenska Spel kryddat potten med. Dessutom är det en kupong som innehåller full omgång från SHL och en match från HockeyAllsvenskan. Således en riktig hockeyfest framför oss. Det är mycket ångest på Hovet. Ett formtoppat Färjestad som ska åka till Leksand och försök ta poäng. Även två väldigt stora favoriter i Rögle och Skellefteå, fäller vi någon av dem så bör det klirra till i kassan. Dags att släppa trissan!

Vill du spela Powerplay tillsammans med Henke så hittar du hans andelar här, eller varför inte testa vårt reduceringsverktyg, där du kan reducera upp till 20.000 kr

Spelstopp: 18:59

1. Leksand – Färjestad 1
Masarna har haft det lite tungt sedan landslagsuppehållet. I lördags blev det seger borta mot hemmastarka Rögle. Spelet såg bättre ut än matchen innan och det var en helt jämn tillställning. Kaskisuo i målet gjorde ännu en stark insats och höll laget kvar när skåningarna pressade på. Färjestad har kommit igång på slutet. Deras spel passar dessutom bättre när de möter bra motstånd. Detta då värmlänningarna tenderar att spela mer på kontring. På hemmais bör Leksand vara starkare än Färjestad. Hellkvists gäng spelar en offensiv hockey och den spelbilden bör passa masarna. Bra spikalternativ.

2. Frölunda – Oskarshamn 1
Roger Rönnbergs gäng leder fortfarande serien. De vann efter förlängning borta mot Brynäs och göteborgarna har tidigare haft problem att vinna i Gävle. På hemmais brukar det gå bättre där Frölunda har plockat nio segrar. Oskarshamn kommer från en väldigt märklig match mot Skellefteå. Allt gick in och det slutade 8-5 till smålänningarna. Det är många som väntat på att det ska rasa för “Oket” men spelmässigt ser det fortfarande bra ut och det kan mycket väl vara ett slutspelslag till våren. Spelmässigt kommer Frölunda vara klart bättre, men här finns det skrällchans. Håll koll på procenten.

3. Växjö – Luleå 1
Växjö har haft en tung period sedan Robert Rosén skadade sig. Lägg därtill att de fortfarande saknar spetsvärvningen Julius Nättinen som också går skadad. Ett annat namn som kom in sent är Tobias Reider som har varit en positiv injektion. Tysken har mäktat med åtta poäng på sina elva matcher. Det är ännu starkare när man betänker att det bara blivit fyra segrar på de matcherna. Luleå har inte riktigt tuggat igång sitt spel, men på hemmais ser det riktigt, riktigt bra ut. På resande fot är det skakigare där laget släpper till fler chanser och målvaktsspelet har inte varit så starkt som många förväntat sig. Det finns en chans att Lakers blir rejält understreckade och på hemmais bör de absolut ha goda möjligheter till tre poäng.

4. Djurgården – Malmö 1
Det är ett ångestmöte på Hovet. Djurgården har stora problem med sitt spel, de får det inte att stämma alls och nu börjar det bli panik. Stockholmarna har nu tio poäng upp till säker mark och det är många som pratar om “det nya HV71”. Malmö har värvat, värvat och värvat men har haft väldigt svårt att omsätta det till segrar. Forwardssidan ser riktigt stark ut, även om det har saknats en och annan spelare där på slutet. Backsidan är det däremot inte särskilt hög nivå på. Djurgården har spelat upp sig på slutet men inte fått med sig resultaten. Kan vara så att ettan inte ens kommer upp i 30 procent. Kul chansspik.

5. Brynäs – Örebro 2
Det har varit ett nytt Brynäs sedan landslagsuppehållet. Spelmässigt ser det allt bättre ut och laget är inne i en positiv trend. Med det sagt så är kvalitén på laget inte särskilt hög. Nyförvärvet Timashov har kommit in bra i laget och han håller en högre nivå än sina kedjekamrater. Problemet är att det blir en liten krock när någon gör saker i ett tempo de andra inte har i sig. Örebro ser väldigt stabila ut, de har en vass målvaktsduo och backsidan är i vart fall topp fyra i serien. Framåt har det varit lite problem och laget skapar inte så många chanser som kan förväntas av ett aspirerande topplag. Örebro bör streckas som tydliga favoriter. Kan bli en smart spik.

6. Timrå – Rögle 1
Det var kört för Timrå inför sista omgången innan landslagsuppehållet. Sedan vann medelpadingarna mot Brynäs och gick på uppehåll med en bra känsla. Därefter har Djurgården, Oskarshamn och nu senast Linköping slagits tillbaka. Därmed har Timrå vunnit mot alla bottenkonkurrenter på slutet. Nu har de bara fem poäng upp till säker mark. Rögle har fortsatt plöja på, segrarna kommer för Abbotts gäng och de lever upp till de högt ställda förväntningarna. Det har varit målrika matcher för skåningarna och defensiven har lämnat en del att önska. Till dagens match kan Gelinas vara spelklar och det är en enorm förstärkning. Rögle kommer bli överstreckade och det är möjligt att de bara går ut och vinner. Jag kommer dock ta med alla tecken och jobba skräll.

7. Skellefteå – Linköping 2
Den sista matchen från SHL avgörs uppe i Västerbotten. Där ska Skellefteå haka på toppen genom att plocka tre poäng. Hemmaspelet har varit helt okej och poängmässigt har det gått bra på slutet. Spelet har däremot lämnat en hel del att önska. Både Hawryluk och Mascherin förväntas saknas ännu en match. Linköping fick tillbaka alla sina spelare och började vinna. Östgötarnas november har varit riktigt bra, bara en enda match utan poäng och det var senast hemma mot Timrå. En match de kanske borde ha vunnit. Östmans grabbar ser bättre och bättre ut. De har skrällpotential.

8. BIK Karlskoga – Björklöven 1
Allt avslutas med ett toppmöte i HockeyAllsvenskan. BIK Karlskoga har inte övertygat på något sätt, men lyckas plocka segrar ändå. Mycket tack vare ett väldigt bra målvaktsspel, från Lars Volden i synnerhet. Björklöven hade högt ställda förväntningar inför säsongen och det har väl inte gått dåligt på något sätt. Men det borde ha gått bättre, det är som vanligt några riktiga bottennapp mot lag som Löven borde vinna mot. I fredags möttes lagen i Umeå och där drog Björklöven det längsta strået i en spelmässigt väldigt jämn match. Troligen liknande utfall denna gång. Således kommer värdet främst ligga på vänstersidan.

Henkes superspik!

Leksand
Masarna är ett topplag och har presterat över hela säsongen. Jämnheten är imponerande. Nu väntar ett överskattat Färjestad på andra sidan. Kan bli streckat runt 40 prollar och det är således en kanonspik.

Henkes kupongrensare!

Linköping
Hade lika gärna kunnat stå Timrå. Något av lagen behöver vinna för fin utdelning. Håller Linköpings chanser lite högre och spelmässigt har det sett riktigt bra ut på senare tid. Dessutom har östgötarna seriens kanske bästa målvakt i Marcus Högberg.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta