Laliga-Junifalken

Rayo Vallecano – Villarreal

Pyspunka för Rayo när Villarreal kommer på besök

Hemmalaget har i skrivande stund teoretisk chans på Europaplats, något som dock känns väldigt osannolikt.

För att Rayo ska kunna knipa den, behövs både att man själva vinner dom två kvarvarande matcherna och att konkurrenterna tappar poäng.

Villarreal har fortsatt chans på topp fyra, men då krävs det att man vinner här.

Gästerna är både det bättre laget och mer motiverade.

Spel: Villarreal -0.5 @ 2.50 / Pinnacle

Rayo Vallecano

Hemmalaget har haft bra chans på Europaplats under ett bra tag nu, men det har onekligen varit dipp i både energi och form. Förlusterna mot Betis och Real är förvisso inget att skämmas för, men insatserna tyder på pyspunka.

Riktiga sista chansen var hemmamatchen mot Espanyol, där Rayo var det bättre laget, men likväl visade att man inte ännu har vad som krävs för att klara av dessa situationer.

Vid vinst i bägge sista matcherna kan man knipa platsen ändå, men det är väldigt osannolikt sett till att man inte har inbördes mot något av lagen ovanför.

Villarreal

Gästerna går som tåget, och har fortsatt chans på topp fyra. Det krävs visserligen att Real Sociedad tappar poäng i bägge matcher som är kvar, men sett till att detta är nästsista matchen, och att dom går samtidigt, kommer Villarreal onekligen gå för segern här.

Spelet under de senaste veckorna har varit riktigt bra, där framförallt offensiven är formtoppad. Mot ett lite naivt Rayo, ska Villarreals taktiska skicklighet visa sig avgörande.

Orosmolnet är väl om laget blir lite väl cyniska och börjar spela på resultat vid en eventuell ledning, men likväl är man så pass mycket bättre än Rayo att Villarreal har bra chans på seger.

Speltips Rayo Vallecano – Villarreal

Trots att Villarreal har form, klass och motivation talande för sig, tycker jag inte detta helt återspeglas i oddsen.

Rayo kommer absolut inte ställa ut skorna här, utan lär själva gå för en seger. Men senaste veckornas prestationer vittnar onekligen för att det är pyspunka, och att energin, som laget lever väldigt mycket på, börjar ta slut. Jag har svårt att se Rayo göra en maxprestation, något som lär krävas mot detta Villarreal.

Gästerna kommer vara all in, något som i sig såklart inte talar för att man bara vinner. Men den form som laget visat upp under de senaste veckorna är riktigt stark, och med den flygande offensiven man besitter ska Villarreal kunna såra detta Rayo.

Totalt sett tycker jag att oddset på gästerna står för högt, och skulle själv värderat raka tvåan till runt 2.30.

// Junifalk

Spel: Villarreal -0.5 @ 2.50 / Pinnacle

Chatta